Les Arts celebra l’aniversari de Rossini amb una marató d’òpera, concerts, recitals, activitats gastronòmiques, música DJ, col·loquis i cinema

0
870

El Palau de les Arts celebra del 20 al 29 de febrer el naixement de Gioachino Rossini amb un festival d’activitats al voltant de la figura del compositor nascut a Pesaro i del seu llegat cultural, que culminarà amb l’estrena de l’òpera ‘Il viaggio a Reims’ el dissabte 29 de febrer a la Sala Principal.

Amb el nom de ‘Marató Rossini’, Les Arts proposa una completa agenda d’òpera, música simfònica, recitals, activitats gastronòmiques, tallers didàctics, trobades i col·loquis, a més de música DJ i sessions cinematogràfiques en diferents punts de la ciutat de València i també de Castelló.

El director artístic de Les Arts, Jesús Iglesias Noriega, ha presentat hui en conferència de premsa aquesta nova iniciativa que ofereix, “a través d’una figura transversal com Rossini, un ampli i variat ventall de propostes culturals que transcendeixen més enllà del musical perquè cada ciutadà puga trobar el seu espai en Les Arts i en la seua programació”.

En aquest sentit, Iglesias Noriega ha destacat la col·laboració empresarial i institucional que ha permés la deslocalització de les activitats que, a més de Les Arts, albergaran espais com el Museu de Belles Arts de Castelló, l’IVAM, la Filmoteca, el Centre Cultural La Nau, el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo i els Cines Lys.

La ‘Marató Rossini’ transcendirà, a més, l’obra artística del genial compositor per a explorar i experimentar la seua prestigiosa fama de ‘bon vivant’. Les reconegudes habilitats culinàries de Rossini arribaran al circuit gastronòmic valencià, mitjançant la col·laboració de Turisme i la Federació Empresarial d’Hostaleria de València (FEHV), per a degustar les seues cèlebres receptes en diversos punts de restauració de la província de València.

Les Arts recorda que els concerts, els recitals, les xarrades i els col·loquis són de lliure accés fins a completar-se l’aforament de les sales. De la mateixa manera, la sessió d’òpera als Cines Lys també és gratuïta. Per a més informació sobre aquest tema, els interessats poden consultar el web de Les Arts.

Agenda

L’activitat comença el dijous 20 de febrer amb el recital dels artistes del Centre de Perfeccionament Plácido Domingo al Museu de Belles Arts de Castelló. La soprano Larisa Stefan, acompanyada dels pianistes Carlos Sanchis i José Miguel Román, dedicarà la seua actuació a l’obra del mestre de Pesaro.

El diumenge, 23 de febrer, els Cines Lys projecten en sessió matinal (11.00 hores) l’enregistrament de l’òpera ‘Il barbiere di Siviglia’ a l’Arena de Verona en 2018, amb Daniel Oren en el pòdium, Hugo de Ana com a director d’escena i Leo Nucci en el paper de Fígaro. A les 13.00 hores, l’obra de Rossini serà també la protagonista de la visita dels artistes del Centre de Perfeccionament a l’IVAM.

El Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo acull el dilluns 24, a les 19.00 hores, l’estrena d’un espectacle ideat expressament per a la marató ‘Òpera en el sofà’, en què faran una adaptació de la cèlebre ‘Il barbiere di Siviglia’.

Per primera vegada, i amb Rossini com a excusa, ‘Les Arts és Educació’ introdueix un taller didàctic connectat amb la gastronomia i els seus vincles amb el compositor. El Palau de les Arts acollirà el dimarts 25, a les 11.00 hores, aquesta jornada pràctica, realitzada en col·laboració amb el fòrum gastronòmic de la Universitat de València ‘Ars Frumentària’.

A partir del 26 de febrer, augmenta la intensitat de les activitats, amb quatre propostes per a aquest dia. La Filmoteca projecta a les 18.00 hores ‘Novio a la vista’ (1954), de Luis García Berlanga, que, de la mateixa manera que ‘Il viaggio a Reims’, aborda els desacords socials en un fictici lloc d’esbarjo.

Per part seua, a les 18.30 hores, el Centre Cultural La Nau acull una taula redona, ‘A taula, amb Rossini’, amb Pablo Ministro, de Contrapunto-Gourmet, i representants d’‘Ars Frumentària’. Una hora després, a les 19.30 hores, els artistes del Centre Plácido Domingo interpretaran al mateix centre un programa dedicat a Rossini i els seus vincles amb Espanya.

Més Info

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí