L’Entusiasta de Benifairó de la Valldigna i la Unió Musical Algímia guanyadores del 45é Certamen de Bandes de la Diputació

0
298
  • El teatre de la Unió Musical de Llíria ha acollit este dissabte el certamen provincial amb noves composicions, més premis i un jurat internacional que contribuïx a promocionar la música de banda
Imagen

15/10/2022

L’Entusista de Benifairó de la Valldigna, en secció Segona, i la Unió Musical Algímia en secció Tercera han sigut les guanyadores de la 45a edició del Certamen de Bandes de la Diputació de València. El diputat de Bandes de Música, Jordi Mayor, ha destacat el nivell de les agrupacions participants en el lliurament de premis.

El teatre de la Unió Musical de Llíria ha acollit este dissabte el certamen provincial, que ha comptat amb la participació de sis societats musicals i un jurat internacional que contribuïx a obtindre una major promoció del fenomen bandístic valencià.

Al costat de L’Entusista de Benifairó de la Valldigna (90,08 punts), han competit en secció Segona la societat musical ‘Unión de Pescadores’ de València i ‘La Familiar’ de Benissanó, amb un màxim de 70 músics i peça obligada de Rafael Talens. En el cas de L’Entusiasta, que també ha obtingut esment d’honor, la peça de lliure elecció ha sigut ‘The Rise of the Phoenix’, de Teodoro Aparicio. La Familiar de Benissanó ha sumat 75,42 punts i ha collit un primer premi compartit, mentre que en tercer lloc ha quedat la Unión de Pescadores de València.

L’elecció de les obres, en general, reflectix l’aposta de la Delegació de Bandes de Música de la Diputació, organitzadora del certamen, pels drets d’edició i composició o l’encàrrec fins i tot de noves peces amb l’objectiu de cuidar i difondre el repertori compositiu valencià.

Secció Tercera

En el cas de la secció Tercera, la gran triomfadora ha sigut la Unió Musical Algímia, que ha compartit escenari amb les societats musicals Santa Cecilia del Grao i l’Artístic Musical Carròs, amb un màxim de 50 components cada banda. ‘El Globo de Milá’, d’Hugo Chinesta, ha sigut la peça obligada per a les tres agrupacions concursants; una partitura de nova creació.

Encara que la banda d’Algímia d’Alfara, que ha interpretat ‘Èxodo’ de Salvador Rojo com a peça lliure, ha sigut la que més puntuació ha rebut per part del jurat (86,25), el nivell ha sigut molt alt en esta secció Tercera, on s’han registrat tres primers premis i esments d’honor tant per a la Unió Musical Algímia com per a Santa Cecilia del Grao (79,33 punts).

En paraules del diputat de Bandes de Música, Jordi Mayor, “la descentralització del festival de bandes i la seua celebració a Llíria és una de les grans novetats del certamen d’enguany, que continua contribuint a la vertebració sociocultural del nostre territori, però en esta ocasió eixint de la ciutat de València i desplaçant-se fins a un dels bressols de la música de banda”.

El responsable provincial ha destacat igualment l’impuls de la dotació econòmica en la present edició, amb l’increment en els premis, i novetats organitzatives tendents a modernitzar el certamen d’acord amb altres competicions nacionals i internacionals. El sistema de puntuació s’ha basat en una desena de criteris valorats per un jurat presidit pel compositor Marco Pütz, amb la participació dels directors d’orquestra Tobias Haussig i Eva María Folch.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí