La UMA obté podi en el Certamen Internacional de València

0
925

La banda aconsegueix una tercera posició en segona secció 

La Unió Musical Alqueriense (UMA) aconsegueix un tercer premi en el Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València, un dels esdeveniments musicals per a bandes més important del món que s’ha celebrat durant el mes de juliol. 

La UMA, formada per 68 músics, va participar en la segona secció d’aquest concurs de caràcter internacional el passat 19 de juliol, i com a peça introductòria va interpretar el pasdoble Sit de Plata de José Rafael Pascual Vilaplana. Com a obra obligada va interpretar Brigantia de los vientos, de l’argentina Eva Lopszyc, la qual va ser valorada pel jurat amb 169,5 punts. Give us this day, del compositor nord-americà David Maslanka, va ser la peça lliure que va interpretar la societat musical, valorada amb 172,5 punts, obtenint així una puntuació total de 342 punts. 

La Unió Musical Alqueriense amb aquesta puntuació va rebre el premi de bronze que es va entregar durant la nit del certamen a la directora de la banda, Lidón Valer, i al president de la societat musical, Javi Lara. 

En aquest referent cultural en el món de la música participen bandes d’arreu del món. La UMA ha sigut l’única banda de la província de Castelló que ha participat en la segona secció, competint contra bandes procedents de Portugal, Alacant, Toledo, Tenerife i la Corunya. 

Com explica Lidón Valer, la directora de la societat musical, “ha estat un gran projecte per a una xicoteta banda com és la nostra”. En aquesta línia matisa que “em sent orgullosa de ser la directora d’aquesta societat musical per la constància i dedicació dels seus integrants, ja que sense aquest treball continu res seria possible, i com no, és un privilegi per a tots haver optés aquest premi”. 

Així doncs, amb aquest premi de bronze, la banda de les Alqueries suma un guardó més al seu palmarés de caràcter internacional, ja que en 2006 la UMA va participar en el Certamen Internacional Vall d’Aosta, en Itàlia, aconseguint el primer premi en la tercera secció, en 2010 també va obtenir el primer premi de la segona secció en el IV Certamen Internacional de Bandes de Música de la Sénia i en 2017 la medalla d’or en la tercera modalitat Harmony Concert del World Music Contest de Kerkrade. 

La UMA obtiene podio en el Certamen Internacional de Valencia 

La banda consigue una tercera posición en segunda sección 

La Unió Musical Alqueriense (UMA) consigue un tercer premio en el Certamen Internacional de Bandas de Música Ciudad de Valencia, uno de los eventos musicales para bandas más importante del mundo que se ha celebrado durante el mes de julio. 

La UMA, formada por 68 músicos, partició en la segunda sección de este concurso de carácter internacional el pasado 19 de julio, y como pieza introductoria interpreto el pasodoble Sit de Plata de José Rafael Pascual Vilaplana. Como obra obligada interpretó Brigantia de los vientos, de la argentina Eva Lopszyc, la cual fue valorada por el jurado con 169,5 puntos. Give us this day, del compositor norteamericano David Maslanka, fue la pieza libre que interpretó la sociedad musical, valorada con 172,5 puntos, obteniendo así una puntuación total de 342 puntos. 

La Unió Musical Alqueriense con esta puntuación recibió el premio de bronce que se entregó durante la noche del certamen a la directora de la banda, Lidón Valer, y al presidente de la sociedad musical, Javi Lara. 

En este referente cultural en el mundo de la música participan bandas de todo el mundo. La UMA ha sido la única banda de la provincia de Castelón que ha participado en la segunda sección, compitiendo contra bandas procedentes de Portugal, Alicante, Toledo, Tenerife y A Coruña. 

Como explica Lidón Valer, la directora de la sociedad musical, “ha sido un gran proyecto para una banda pequeña como es la nuestra”. En esta línea matiza que “me siento orgullosa de ser la directora de esta sociedad musical por la constancia y dedicación de sus integrantes, ya que nada sería posible sin este trabajo continuo, y como no, es un privilegio para todos haber obtenido este premio”. 

Así pues, con este premio de bronce, la banda de les Alqueries suma un galardón más a su palmarés de carácter internacional, ya que en 2006 la UMA participó en el Certamen Internacional Vall d’Aosta, en Itàlia, consiguiendo el primer premio de la tercera sección, en 2010 también obtuvo el primer premio de la segunda sección en el IV Certamen Internacional de Bandes de Música de la Sénia y en 2017 la medalla de oro en la tercera modalidad Harmony Concert del World Music Contest de Kerkrade. 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí