La SAM d’Alginet impulsa el seu projecte amb nombroses activitats entorn de Santa Cecília

0
593

La Societat Artística Musical prepara els pròxims concerts i activitats que durà a terme aquest mes per a retre homenatge a la patrona dels músics 

Voro López, president de la SAM d’Alginet, ha assegurat que “la societat musical pretén compartir amb la ciutadania l’alegria per reprendre les activitats de Santa Cecília després de dos anys sense poder fer-ho” 

El president ha destacat que “en aquesta celebració donem la benvinguda als joves músics que s’incorporen a aquest projecte social, educatiu i cultural amb 127 anys d’història” 

La Banda de la SAM d’Alginet oferirà el Concert Extraordinari de Santa Cecília en el Teatre Modern el diumenge 14 que estarà precedit per la presentació dels nous músics que s’incorporen a la formació 

La SAM d’Alginet, fundada en 1894, és un dels referents del moviment associatiu valencià; compta amb una escola, un centre autoritzat, així com la banda, banda juvenil, orquestra, cor i el grup de percussió Stick Trencat 

Alginet, 5 de novembre de 2021 

La Societat Artística Musical (SAM) d’Alginet celebra en novembre nombrosos actes entorn de la festivitat de Santa Cecília, patrona dels músics. Els integrants de la banda de música i de la banda juvenil varen repartir el llibret en el municipi i celebraren un sopar a la Casa Vella de la Música amb els membres de la junta directiva el passat 30 d’octubre i preparen els pròxims concerts i activitats que jalonaran el mes. [Veure documentació adjunta]. 

Voro López, president de la SAM d’Alginet, ha assegurat que “la societat musical pretén com partir amb la ciutadania l’alegria per reprendre les activitats de Santa Cecília després de dos anys sense poder fer-ho pel Covid-19”. López ha destacat que “en aquesta celebració donem la benvinguda als joves músics que s’incorporen a aquest projecte social, educatiu i cultural amb 127 anys d’història”. 

L’associació ha iniciat diverses accions per a impulsar la labor de la societat musical i deixar arrere l’impacte que ha suposat la crisi sanitària encara que respectant les mesures sanità 

ries que s’han de continuar observant. Aquestes iniciatives tenen com a objectiu, en este punt d’inflexió, optimitzar i potenciar el treball que desenvolupa en l’actualitat en les àrees de ges tió, sistema educatiu i comunicació de l’entitat. 

La SAM d’Alginet, fundada en 1894, és un dels referents del moviment associatiu valencià i d’interés social a La Ribera Alta per la seua dilatada història. Compta amb un centre de músi ca autoritzat amb 129 alumnes, una escola de música amb 104, una banda simfònica amb 110 músics, i agrupa en el seu si a altres formacions artístiques com la banda juvenil, orques tra, cor i un grup de percussió que integren un total de 238 intèrprets. Així mateix, 300 socis conformen la massa social que dóna suport al projecte que fomenta. 

Activitats de Santa Cecília 

Els actes de Santa Cecília continuaran el dissabte 6 novembre a les 18h, dia en que la Banda Juvenil de la SAM d’Alginet realitzarà una cercavila per la localitat que s’iniciarà des de la Casa de la Música per a recollir els nous músics de la formació. El diumenge 7 novembre a les 12h, hi haurà un concert amb dos formacions en el Teatre Modern. Al principi de l’acte, es presentarà als nous músics que s’incorporen a les diferents agrupacions de la societat musical; i posteriorment, actuaran l’Orquestra de la Societat Artística Musical d’Alginet i el Grup de Percussió Stick Trencat. 

La setmana pròxima començaran les activitats el divendres 12 a les 22h amb un assaig gene ral de portes obertes de la Banda de la Societat Artística Musical d’Alginet en el Teatre Modern al qual li seguirà una xocolatada amb coca. El dissabte a les 18h es durà a terme una cercavila a càrrec de la banda que eixirà des de la Casa de la Música per a recollir als nous músics de les diferents agrupacions de la SAM d’Alginet 2020 que no ho van poder fer l’any passat pel coronavirus. El diumenge 14 a les 12h tindrà lloc el Concert Extraordinari de Santa Cecília en el Teatre Modern a càrrec de la Banda de la SAM d’Alginet que estarà precedit per la tradicional presentació dels nous músics que s’incorporen a la formació. 

Nous músics 

El dimecres 17 a les 17:30h hi haurà jocs per a totes les xiquetes i xiquets i de la societat musical a la Casa Vella de la Muś ica, i a les 18h s’oferirà un berenar per a tots els alumnes i membres de l’escola de música i la banda juvenil en el mateix recinte. La recta final de les celebracions tindrà lloc el cap de setmana, el dissabte 20 a les 18h la Banda de la SAM d’Alginet realitzarà una cercavila, que tindrà el seu inici a la Casa de la Muś ica, per a recollir els nous muś ics de les diferents agrupacions de la SAM d’Alginet 2021. 

En l’últim dia, diumenge 21, a les 10:30h es procedirà al trasllat de Santa Cecília des de la Casa de la Música; a les 11h es farà una recepció i imposició d’insígnies per part de l’alcal de, José Vicente Alemany, als nous membres de la societat musical en el Teatre Modern; a les 12h s’oficiarà una missa en honor a la patrona dels músics en la qual participarà el Cor de la Societat Artística Musical. I per a finalitzar, hi haurà un menjar de germanor per a tots els components de la societat musical en el restaurant Sant Patricio a les 14h. 

III Mostra de Turisme 

La Banda de la Societat Artística Musical d’Alginet va participar en la III Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, organitzada per Turisme Comunitat Valenciana amb el programa Mediterranew Musix i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), el passat 23 d’octubre. La formació va realitzar dos cercaviles i va oferir un concert amb obres de música tradicional valenciana en una iniciativa que reunia tota l’oferta turística amb propostes per a gaudir de la cultura, el patrimoni, les festes, gastronomia, naturalesa, aventura, muntanya, entorn rural… 

La SAM d’Alginet és membre de la FSMCV, una associació que agrupa 550 societats musi cals, amb 43.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis, que representen el prin cipal agent cultural del territori segons la Universitat de València. 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí