La Diputació estrena a Godelleta el capítol de ‘València és música’ dedicat a la seua unió musical

0
459

 

  • El sisé lliurament del total de 19 dels quals consta la sèrie homenatja la Unió Musical de Godelleta, primer premi i menció d’honor en el Certamen Provincial de Bandes de 2018

04/08/2020

La Diputació de València ha presentat este cap de setmana a Godelleta el sisé capítol de la sèrie documental ‘València és Música’, produïda per la Institució i que emetrà À Punt i diferents televisions de la Comunitat Valenciana en els pròxims mesos.

La sèrie ‘València és Música’ consta de 19 lliuraments i està dedicada, en esta ocasion, a la Unió Musical de Godelleta que es va alçar en 2018 amb el primer premi i menció d’honor de la Secció Especial del Certamen de Bandes de la Diputació.

Este projecte audiovisual acosta a l’espectador a l’impacte cultural i social que les bandes, societats musicals i orquestres valencianes suposen per a la província de València. Rodada amb l’última tecnologia audiovisual -recursos terrestres i aeris dels enclavaments més emblemàtics en tecnologia 4K, en este cas, del municipi de Godelleta-, va comptar amb l’assessorament musical d’experts musicòlegs valencians.

“Guanyar el certamen de bandes, -explica Ángel Gil, president de la Unió de Godelleta-, suposa un pas més en la trajectòría de la nostra banda. Amb una llarga història que es remunta a 1859, guanyar en 2018 amb menció d’honor va suposar per a nosaltres un repte molt important perquè volíem dedicar-li’l al nostre director, Jesus Perelló, que estava passant per moments de salut molt complicats. L’esforç va ser titànic i el triomf francament emocionant. Esta unió musical s’ha convertit en una autèntica família, amb una motivació extraordinària i una tenacitat admirable. De fet, vam tornar a ser menció d’honor l’any passat amb la nostra banda de juvenils competint amb bandes simfòniques”, conclou Gil.

“La nostra banda, -en paraules de Juan Carlos Fayos, regidor de Cultura-, amb més de 150 anys d’història, és un pilar fonamental de la societat de Godelleta. És el poble en si. Tots tenim algun familiar en la banda. Jo crec que si traiem una comparativa entre localitats estarem entre els números u d’Europa. Nosaltres, com les corporacions anteriors, ens hem bolcat perquè sota la direcció del mestre Jesús Perelló ens ha representat i ens representarà tant dins com fora de les nostres fronteres”, va afegir Fayos.

Tradició musical repleta d’èxits

Les dades més antigues sobre l’any de fundació de la Unió Musical de Godelleta es remunten a 1859. Des de llavors fins hui, la trayectoría d’estos músics ha sigut imparable. Des de 2001, han collit èxits en 12 certàmens, participant periòdicament en innombrables concerts i festivals de renom per tota la nostra geografia i per diversos països d’Europa, com França, Holanda i Portugal, entre altres.

La unió musical d’esta localitat de l’Hoya de Buñol va debutar en Secció Especial en el Certamen de la Diputació de València en 2018 en el Palau de la Música de València amb l’obra obligada ‘Lauro’, de José Alama Gil, alçant-se com a vencedors del 42 Certamen de Bandes de la Diputació. En esta ocasió, el jurat va concedir a Godelleta 360’5 punts per la qualitat de les seues interpretacions.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí