La Diputació de castelló recolza el teixit cultural de la província amb la concessió de 280 mil euros en ajudes per a la realització d’activitats

0
695

La Junta de Govern ha donat llum verd a la subvenció de 111 projectes de gran interés cultural

La Diputació de Castelló ha aprovat per Junt de Govern la concessió de 280 mil euros en ajudes per al finançament de propostes culturals de xicotet format a la província durant tot l’exercici 2021. En concret s’han premiat 111 activitats programades per entitats privades de Castelló «sota el pretext de contribuir, per un costat, a la recuperació de l’activitat social al carrer i, per l’altre, a la reactivació de les empreses del sector de la cultura», ha explicat la diputada de Cultura, Ruth Sanz.

Entre els projectes subvencionats cal fer menció a l’aplec musical ‘Morella Sonora’, la iniciativa didàctica ‘Desconfinem el valencià’ o els festivals ‘FesTales’ i ‘Cultura Llucenenca Segura’. Ruth Sanz ha assegurat que «és important que els pobles de la província gaudisquen d’activitats culturals de qualitat i que aquestes compten amb el suport de la seua Diputació». Les ajudes màximes s’han fixat en cinc mil euros i s’han atorgat en règim de concurrència competitiva, «fent així valer els principis d’objectivitat, igualtat i transparència que caracteritzen la Diputació progressista de Castelló».

Davant la incertesa per la Covid-19, Ruth Sanz ha explicat que, en cas de no poder celebrar-se abans del 31 de desembre, «serà possible subvencionar aquelles despeses compromeses sempre que no siguen recuperables i s’acredite que eren necessaris per a dur a terme l’activitat».

UN MILIÓ D’EUROS PER A LA CULTURA ALS POBLES

Aquesta línia de col·laboració se suma a la convocatòria, per un valor de 350.000 euros, d’ajudes per a l’organització de grans esdeveniments culturals a les comarques de Castelló. En paraules de Sanz, “això posa de manifest la importància que l’equip de govern de José Martí dona a la cultura provincial». Parlant amb xifres, enguany arribarà més d’un milió d’euros als pobles a través de tres grans vies: les dues vies de subvencions anteriorment esmentades i l’estrena del Circuit Cultural Provincial, el qual impulsarà la realització de prop de 200 activitats gratuïtes als municipis amb un pressupost de 400 mil euros.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí