La Diputació convoca el segon concurs de composició per a dolçaina i instrument polifònic

2
292
  • L’àrea de Cultura, dirigida pel diputat Xavier Rius, obri el termini de presentació d’obres, que finalitza el 30 de juny de 2022

01/03/2022

L’àrea de Cultura de la Diputació de València ha posat en marxa el segon concurs de composició per a dolçaina i instrument polifònic. El concurs s’organitza amb la col·laboració de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, i “és una bona oportunitat per a generar un conjunt d’obres que enriquisquen el patrimoni musical valencià dedicat a la dolçaina amb la combinació d’altres instruments polifònics”, ha manifestat el diputat de Cultura, Xavier Rius.

A l’efecte enguany la convocatòria està dotada amb tres premis en metàl·lic de 3.000, 2.000 i 1.000 euros respectivament. Les bases del concurs es poden consultar en la web de la Diputació de València, i el termini per a presentar les obres finalitzarà el 30 de juny de 2022.

Les obres es podran presentar per registre de la Diputació de València, en oficines de correus o per enllaç privat descarregable. Les peces seran anònimes i s’hauran de presentar en format PDF, format d’àudio (audio, mid o mp3), i format d’edició de partitures (Finale, Encore, Musescore, Sibelius).

Amb este segon concurs, la Diputació de València reforça les línies culturals de suport als instruments tradicionals valencians, i tracta d’estimular l’àmbit de la composició amb la música d’arrel, amb vocació de mestissatge i  transcendència internacional. Per als guanyadors el concurs és un instrument que posa en valor el treball de recuperació i composició d’obres per a dolçaina, que afortunadament va assolint un nivell important als darrers anys.

En la passada edició del concurs el lliurament dels premis tingué lloc al Conservatori de Velluters, a València, en una gala on es va premiar l’obra de David Valera.

2 COMENTARIOS

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí