LA BANDA SIMFÒNICA MUNICIPAL DE VALÈNCIA ESTRENA EL SEU PROPI CANAL YOUTUBE PER A OFERIR CONCERTS A LA CIUTADANIA

0
721

(En castellano pág. 2)

VALÈNCIA, DISSABTE 16 DE MAIG DE 2020

LA BANDA SIMFÒNICA MUNICIPAL ESTRENA EL SEU PROPI CANAL YOUTUBE PER A OFERIR CONCERTS A LA CIUTADANIA

La Banda Simfònica Municipal de València estrena demà dissabte el seu propi canal youtube (https://cutt.ly/AyQJefm), amb el concert enregistrat al Palau de la Música el passat 28 d’abril de 2012, amb motiu del 25 aniversari de l’auditori valencià. D’esta manera, la ciutadania podrà gaudir de la primera part d’este concert històric, dirigida per Rafael Sanz-Espert, i que va reunir per primera vegada en la història a professorat tant de la Banda Simfònica com de l’Orquestra de València.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha destacat que la Banda Simfònica Municipal “té material audiovisual de gran qualitat que residix a l’Arxiu del Palau, i que volem treure a la llum mitjançant les seues pròpies xarxes socials, pel seu indubtable interés per a la ciutadania”. En este sentit, Tello ha afegit que la centenària institució valenciana “té un públic molt fidel, però potser és un tant desconeguda per al públic en general”, i és per això que la seua inclusió en les xarxes socials “suposa aprofundir en la línia de treball en la qual estem treballant amb tanta il·lusió, per a modernitzar-la a tots els nivells i dotar-la d’una programació d’acord al segle XXI”.

En el concert de la Banda Simfònica de València que inaugura demà dissabte el canal youtube, la ciutadania podrà veure i escoltar les obres “Vasa” de José Suñer-Oriola, la “Simfonia sobre motius de sarsuela per a orquestra i banda militar” de Francisco Asenjo Barbieri, “Fallera Major” de Bernardo Adam Ferrero, el quart moviment “Pins de la Via Àpia de “Pins de Roma” d’Ottorino Respighi i el mambo de “West Side Story” de Leonard Bernstein. Respecte a este enregistrament, Rafael Sanz-Espert ha destacat que va suposar «una fita històrica, tant per reunir per primera vegada al professorat de les dos institucions musicals més importants de la ciutat, com pel programa que estava ple d’excel·lents arranjaments, tant d’obres originals per a banda com per a orquestra”. «Estem molt contents d’endinsar-nos en les xarxes socials i poder oferir música que farà viure moments molt especials i emocionants”, ha afegit Sanz-Espert.

Després d’este concert es pujaran successivament unes altres enregistraments com el total de los vídeos de les professores i professors de l’OV i la BSMV dins de la iniciativa #joemquedeacasa, gravacions curtes d’altres actes programats, així com actuacions de la programació de la BSMV tal com els dels Jardins del Palau, Nadal, 9 d’Octubre, Ensems, Festival de Jazz de València i els que fa l’agrupació els diumenges. A més, este canal “permetrà afegir futures actuacions del seu professorat, ja siga individualment com en grups i nous concerts enregistrats amb la màxima qualitat possible”, ha conclòs Tello.

VALÈNCIA, SÁBADO 16  DE MAYO DE 2020

LA BANDA SINFÓNICA MUNICIPAL ESTRENA SU PROPIO CANAL YOUTUBE PARA OFRECER CONCIERTOS A LA CIUDADANÍA

La Banda Sinfónica Municipal de València estrena mañana sábado su propio canal youtube (https://cutt.ly/AyQJefm), con el concierto grabado en el Palau de la Música el pasado 28 de abril de 2012, con motivo del 25 cumpleaños del auditorio valenciano. De esta manera, la ciudadanía podrá disfrutar de la primera parte de este concierto histórico, dirigido por Rafael Sanz-Espert, y que reunió por primera vez en la historia a profesorado tanto de la Banda Sinfónica como de la Orquesta de València.

La concejala de Cultura y presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha destacado que la Banda Sinfónica Municipal “tiene material audiovisual de gran calidad que reside en el Archivo del Palau, y que queremos sacar a la luz mediante sus propias redes sociales, por su indudable interés para la ciudadanía”. En este sentido, Tello ha añadido que la centenaria institución valenciana “tiene un público muy fiel, pero quizás es un tanto desconocida para el público en general”, y es por eso que su inclusión en las redes sociales “supone profundizar en la línea de trabajo en la que estamos trabajando con tanta ilusión, para modernizarla a todos los niveles y dotarla de una programación acorde al siglo XXI”.

En el concierto de la Banda Sinfónica de València que inaugura mañana sábado el canal youtube, la ciudadanía podrá ver y escuchar las obras “Vasa” de José Suñer-Oriola, la “Sinfonía sobre motivos de zarzuela para orquesta y banda militar” de Francisco Asenjo Barbieri, “Fallera Mayor” de Bernardo Adam Ferrero, el cuarto movimiento “Pinos de la Vía Apia de “Pinos de Roma” de Ottorino Respighi y el mambo de “West Side Story” de Leonard Bernstein. Respecto a esta grabación, Rafael Sanz-Espert ha destacado que supuso «un hito histórico, tanto por reunir por primera vez al profesorado de las dos instituciones musicales más importantes de la ciudad, como por el programa que estaba lleno de excelentes arreglos, tanto de obras originales para banda como para orquesta”. «Estamos muy contentos de adentrarnos en las redes sociales y poder ofrecer música que hará vivir momentos muy especiales y emocionantes”, ha añadido Sanz-Espert.

Tras este concierto se subirán sucesivamente otras grabaciones como el total de los vídeos de las profesoras y profesores de la OV y la BSMV dentro de la iniciativa #joemquedeacasa, grabaciones cortas de otros actos programados, así como actuaciones de la programación de la BSMV tal como los de los Jardines del Palau, Navidad, 9 de Octubre, Ensems, Festival de Jazz de València y los que hace la agrupación los domingos. Además, este canal «permitirá añadir futuras actuaciones de su profesorado, ya sea individualmente como en grupos y nuevos conciertos grabados con la máxima calidad posible», ha concluido Tello.

www.valencia.es

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí