La Banda Municipal de Castelló presenta nova temporada simfònica amb 14 concerts

0
842

Fuente

Spanish Brass, el Cor de la Generalitat i Kebyart Ensemble seran convidats de la formació a l’Auditori | El cicle 2021-2022 arranca demà amb el concert dedicat a Moros d’Alqueria

La Banda Municipal de Castelló obri demà dimecres la seua temporada a l’Auditori amb un concert dedicat als Moros d’Alqueria, amb Francisco Signes com a director convidat. A aquest concert el seguirá, el pròxim diumenge 24, el concert amb el qual s’inaugura oficialment la temporada simfònica 2021-2022, amb un programa titulat ‘El bes de la Terra‘.

Marcel Ortega – Conductor i Veronica Ruiz -Regidora de Cutura

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz; i el director titular de la Banda Municipal, Marcel Ortega, han presentat la temporada, composada de 14 concerts fins al febrer i que té aquest curs com a eix conductor el concepte del ‘Cicle de la vida‘, basat en el renaixement perpetu. Com a metàfora d’aquest ressorgiment de les cendres, en el concert inaugural de temporada s’interpretarà ‘L’ocell de foc‘, d’Igor Stravinski.

La regidora Ruiz ha assenyalat que amb aquesta «arranca una nova temporada que, sobretot, és molt esperada, i que comptarà amb la participació d’entitats emblemàtiques de la nostra ciutat i formacions de rellevància internacional i això ens seguirà aportant concerts d’excel·lència musical a Castelló».

El director titular, Marcel Ortega, ha explicat que «les obres que conformen cada programa mantenen no només una relació temàtica, i el seus programes inclouen peces de tota mena, amb particular èmfasi en el repertori simfònic original per a banda, però també amb transcripcions i concerts per a solistes».

La Banda Municipal comptarà amb les col·laboracions especials, i per primera vegada, del quartet de saxofons Kebyart Ensemble (28 de novembre), el quintet de metalls Spanish Brass, amb qui la formació municipal prepara un concert molt especial amb una peça de videoart d’edició en viu encarregada al compositor i creador Bernat Cuquerella i que suma sinergies amb el Planetari de Castelló (16 de gener); i el Cor de la Generalitat Valenciana (20 de febrer). Tanmateix, el Concert de Reis (5 de gener) comptarà amb un espectacle de dansa i teatre per a públic familiar dirigit per Carmen María Serrano i Erica Galmés titulat ‘Regals musicals‘, a benefici del Telèfon de l’Esperança.

Col·laboració amb entitats

Una temporada més, la Banda Municipal ha obert la seua agenda per a la col·laboració amb les entitats de la ciutat, que s’iniciarà amb Moros d’Alqueria (20 d’octubre), seguit del Festival de Música Templera, dedicat als Cavallers Templers, que precedirà a l’audició a benefici de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (17 de novembre). Ja cara a Nadal, el 19 de desembre, la Banda Municipal col·laborarà amb el Cor Ad Libitum en la producció de les ‘Nadales de la Plana‘.

A més, en altres espais de la capital de la Plana, la Banda Municipal oferirà un concert extraordinari per al Dia de la Constitució, el 6 de desembre, a la plaça Hort dels Corders; a més de sessions del Grup de Metalls el 7 de desembre per a les festes del carrer de la Immaculada; i del Grup de Percussió, al Teatre del Raval, el 14 del mateix mes.

Cal destacar que tant en els concerts extraordinaris dedicats a les entitats de la ciutat, com en els actes oficials i concerts de caràcter cívic, els programes combinen obres d’estil més popular amb el gran repertori per mantenir sempre una oferta rica, variada i de qualitat i atraure nous públics.

Nova publicació de música valenciana 

Tots els programes inclouen almenys l’obra d’un autor o autora del territori valencià. De fet, dins de la present temporada hi ha previst el llançament d’un CD de música simfònica valenciana, que forma part del repertori històric i que la Banda de Castelló enregistrarà per primera vegada. Cal destacar la tasca de recuperació d’arxiu que s’ha fet per a aquest cedé, que comptarà amb obres de Manuel Palau, Leopold Magenti, Perfecto Artola o Matilde Salvador.

Pel que fa a compositors estrangers, cal destacar obres com la ‘Simfonia n. 7‘ de David Maslanka, ‘Oiseau exotiques‘ d’Olivier Messiaen, la ‘Passacaglia‘ de Ron Nelson o ‘Apotheosis of this Earth‘, de Karel Husa. En el capítol d’encàrrecs n’hi haurà un al compositor gallec Miguel Matamoro.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí