La banda jove de La Nova d'Alcoi ofereix un concert didàctic a més de 800 alumnes d’Alcoi

0
1560

La formació, dirigida per Jesús Fuertes, va interpretar un pasdoble, una marxa cristiana i dos mores a més de l’Himne de Festes
La banda jove de la Societat Musical Nova d’Alcoi va oferir el passat divendres un concert didàctic a més de 800 alumnes d’Alcoi. El Teatre Calderón va ser l’escenari de dos multitudinaries sessions on els estudiants de nou centres educatius de la ciutat van aprendrer continguts sobre els instruments i la música festera.
La formació, dirigida per Jesús Fuertes, va protagonitzar una primera funció dirigida a 555 escolars de 5é i 6é de Primària dels col.legis Horta Major, El Romeral, Sant Vicent, Miguel Hernández, Sagrada Família-Esclaves, José Arnauda, Salesians Sant Vicent Ferrer i Salesians Juan XXIII. I la segona es va fer amb la companyia d’uns 300 estudiants de 1er i 2on d’ESO dels centres Sagrada Família-Esclaves, José Arnauda, Salesians Sant Vicent Ferrer, Salesians Juan XXIII i Andreu Sempere.
En ambdues audicions, la banda va interpretar el pasdoble “Noticiero Regional” d’ Evaristo Pérez Monllor, la marxa cristiana “Pas als Maseros” de José María Valls Satorres i les marxes mores “No ho faré més” de Vicent Català i “Éxodo” d’Ernest Gold amb arranjaments de Enrique Castro.
Durant la interpretació d’aquestes obres, els estudiants van pujar a l’escenari per a acompanyar amb ritmes tocant instruments de percussió fets per ells mateixos o tocant la flauta dolça, a més de ballar i formar esquadres. Així, també va haber una xicoteta representació teatral. Tota una posada en escena que cada mestre de música va idear i treballar amb els alumnes durant els últims mesos. Per altra banda, els alumnes, entre peça i peça, van anar explicant qué era una banda, els instruments de fusta, metall i percussió.
El colofó final va arribar de la mà de Gonzalo Barrachina i el seu centenari Himne de Festes. Tots els estudiants i professors van cantar a l’uníson el “Nostra festa ja…”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí