La pedreguera Mercedes Femenía, nova directora de la Banda de Dones de la FSMCV

0
1741

La professora de flauta, harmonia, contrapunt i composició Mercedes Femenia serà la nova directora de la Banda de Dones de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) durant este 2018, rellevant a Lidón Valer, responsable d’este projecte en 2017.
La Banda de Dones va ser una iniciativa de la FSMCV que es va posar en marxa en 2015 amb l’objectiu de donar veu a les dones en l’àmbit musical, silenciades durant segles, mitjançant el reconeixement del seu treball des de la interpretació, la direcció, la composició o la gestió.
Natural de Pedreguer (Alacant), Mercedes Femenia actualment és professora també de Llenguatge Musical, Flauta i Conjunt. Juntament amb esta tasca, dirigeix la banda de “l’Escola Municipal de Música” de Pedreguer, de la que és fundadora, i en estos moments directora convidada de la banda del Centre Artístic Musical de la mateixa localitat. A més, és autora del blog d’educació musical www.misolesmusica.com.
Referent a la seua formació, és titulada Superior de Flauta, Professora d’Harmonia, Contrapunt i Composició, Professora de Solfeig i Acompanyament, i està en possessió del Diploma Elemental de Piano i del Certificat d’Aptitud Pedagògica per la Universitat de València.
Ha completat els seus estudis d’anàlisi musical i de direcció, tant d’orquestra como de banda, amb reconeguts músics com Enrique García Asensio, José Albero, Jaime Belda, José Luis Castillo, Ivan Nommick Enrico Fubini, Jan d’Haene, Juan Esteban, Manuel Hernández, José Rafael Pasqual Vilaplana, Bert Appermont o Andrés Valero.
Mercedes Femenia compta a més, amb una llarga trajectòria como directora de banda. Ha dirigit, entre d’altres, la banda Bankia-Las Provincias en la Gala “Premios Valencianos para el Siglo XXI”, la banda de la Universitat d’Almeria, la Banda Unión Musical de Huércal de Almeria, la Asociación Musical Jalonense de Xaló, la Unió Musical Els Poblets, la Colla de Dolçaines i Tabals “Els Traginers” de Pedreguer i la Banda del Centre Artístic Musical de Pedreguer.
A més, en 2001 va ser una de las primeres directores en desfilar pel camp de Mestalla al front d’una banda de música dirigint la del Centre Artístic Musical de Pedreguer i ha sigut directora titular de la “Banda Juvenil Las Provincias” durant la temporada 2016, seleccionada per la FSMCV i el periòdic Las Provincias.
Mercedes Femenia és també autora de diferents llibres de música com el projecte “Flautopia” (mètode per a l’estudi elemental de la flauta), “Método Creativo para Trombón”, “El Llibre de Solfa”, “Solfa.musica.es” i “Quaderns de Música”, entre altres. També ha sigut la compositora del pasdoble “Femme Força” que va ser estrenat per la Banda de Dones de la FSMCV al 2016.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí