José Real: trompetista de la Gustav Mahler Jugendorcheste

0
2179

José Real Cintero és de Llíria. Des de ben menut, toca la trompeta la Unió Musical de Llíria. La música el va enamorar i va decidir dedicar-s’hi professionalment. Ara, aconsegueix una passa més: ingressar en la Gustav Mahler Jugedorchestre, una de les orquestres de joves més importants i prestigioses de tot el món.
jose-real-cintero
Amb el seu objectiu de convertir-se en un intèrpret destacat va decidir presentar-se a les proves d’esta reconeguda formació. Tot un repte, ja que – com ens explica José Real – són centenars els músics de tota Europa participen en les proves de selecció, que es realitzen en les principals ciutats europees. “El procés de selecció és difícil i només uns quants són seleccionats per participar en el projecte d’esta orquestra”.
Este jove unioner va realitzar les proves a finals de desembre i, fa un parell de setmanes, va conéixer la seua resolució. “Va ser una alegria immensa” manifesta amb rotunditat. Però, sobretot, transmet una enorme gratitud perquè “suposa una excel·lent oportunitat per accedir a la millor educació musical i adquirir una experiència fonamental en el meu desenvolupament musical”.
I és que els músics d’esta orquestra tenen l’oportunitat de treballar amb els millors directors internacionals – Claudio AbbadoZubin MethaMariss Janson, Pierre Boulez… – o solistes de l’àmbit internacional, entre els quals es troben Leonidas KavakosMartha Argerich, Christian Gerhaher o Mathias Goerne; entre d’altres. I, a més, és una manera de participar en alguns dels festivals més destacats del món de la música.: Lucerna, SalzburgoProms de Londres…
“La Gustav Mahler Jugendorchester és considerada com la fàbrica de talents” reconeix el nostre protagonista; ja que molts dels seus antics membres forma part, com a solistes, de les millors orquestres d’Europa i la resta del món. Per a José, a més d’una oportunitat professional és, també, una de personal. “Em permet conèixer gent de tot el món, amb un alt nivell musical i de la qual s’aprén moltíssim, així com gaudir d’unes experiències, no només musicalment, sinó també en l’àmbit humà”.
Amb la seua formació i experiència a la Gustav Mahler Jugendorchester, José Real seguirà el camí de molts altres músics de Llíria que han aconseguit una plaça com a solistes en algunes de les millors orquestres i bandes de l’àmbit nacional i internacional. “Abans, a banda del músic amateur, hi havia un grup reduït de músics que, gràcies a les seues aptituds i a l’esforç de les seues famílies continuaren formant-se. Són aquells que formen i han format part de les orquestres més importants d’Espanya”.
En l’actualitat, José Real considera que la situació és ben diferent: “Hi ha una major especialització. El nombre de músics, així com l’alt nivell de formació que tenen en general, fa que hi haja molta competència”.
Quines serien les condicions perquè un músic de Llíria triomfe com a solista?, li preguntem. “Han de tindre bones aptituds, han de buscar la millor formació musical (a través de cursos, Màsters… ) i l’excel·lència. Això s’aconsegueix amb molt d’esforç i sacrifici i amb el suport de la família” Això sí que no canvia.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí