José Cháfer estrena a Texas el concert per a trompeta i banda que li ha dedicat Saül Gómez

0
1056

Aquest divendres en la 43a Conferència Internacional Anual de la Trompeta a San Antonio (Texas)

El compositor ontinyentí Saül Gómez Soler estrena divendres que ve, 1 de juny, a San Antonio (Texas) el seu concert per a trompeta i banda ‘Spices’, obra que es presentarà en la 43a Conferència Internacional Anual de la Trompeta i que tocarà el trompetista de l’Olleria José Cháfer, a qui està dedicada la peça.

Saül Gómez i Soler

La Conferència Internacional Anual de la Trompeta és una trobada que, sota el lema ‘Des del cor de Texas’, reuneix artistes i intèrprets de tot el món que participen en un programa de concerts, conferències, estrenes i classes magistrals.
Divendres, Cháfer estrenarà ‘Spices’ amb la banda de la U.S. Air Band of the West, un concert per a trompeta solista i banda simfònica organitzat en diferents seccions que fan referència a l’univers gustatiu representat per combinacions de diferents espècies que estimulen aquest sentit.
Per aconseguir-ho, Saül Gómez utilitza diferents elements. Després d’una ‘suggerent’ obertura (Estimulant els sentits), el compositor descobreix, a través del seu llenguatge musical, els encants d’algunes espècies: la menta fresca o fresh mint (una alenada d’aire fresc per al nostre paladar i sentit); el sucre i canyella o ‘sugar and cinnamon’ (aquest moment dolç que defineix els bons moments); el ‘chilli pepper’ (una aventura a una experiència sensorial explosiva, t’atreveixes a provar-ho?) i el ‘peppermint’, la frescor de l’herba fresca, que ens inunda de nou amb la seua aroma envoltant i d’herbes.
Gómez explica, en un comunicat, que aquesta creació ‘ha estat fruit d’un treball intens al costat del trompetista José Cháfer i que ha donat com a resultat una composició plena de detalls i sensacions en què l’oient assaborirà una música plena de contrastos’. ’Per a mi és un gran orgull que un músic de tant nivell com José Cháfer siga l’ambaixador de la meua música en aquesta trobada internacional’.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí