Es publica un disc amb una creació multidisciplinar d’Adolf Murillo

0
817

El segell valencià LIQUEN RECORDS llança una nova referència. Es tracta d’LRDVD014_LA PAELLA sònica, una creació multidisciplinar d’ADOLF MURILLO.

Inspirada en «El llibre daurat, la història de la paella com no s’havia contat mai», del poeta i escriptor JOSEP PIERA, aquesta producció audiovisual de 45 minuts compta amb la participació i col·laboració dels artistes ROSA SOLER (flautes), JOSEP LLUÍS GALIANA (saxofons), JOAN SORIANO (percussions), PERE VICALET (vídeo), ADOLF MURILLO i Giannino CLEMENTE (electròniques) i de ÀLEX Garzo, en la direcció i producció audiovisual.

La PAELLA sònica és una proposta musical multidisciplinar i col·laborativa d’Adolf Murillo que associa música i gastronomia, i més en concret els temps i rituals d’un dels plats més universals. Al Centre Cultural de Canals (València) es va gaudir molt en els assajos i en l’estrena de el projecte de Murillo, artista i pedagog valencià. Amb un públic atent i interessat es va explicar en el debat posterior al concert que, sens dubte, una escolta acurada, detallista i molt entrenada ens permet traslladar-nos cap altres territoris de la sensibilitat i connectar la nostra imaginació d’una forma totalment sinestèsica.

Aquest exercici d’escolta, la cerimònia de germanor que implica menjar paella i les converses amb l’escriptor Josep Piera al voltant de la seua última obra «El llibre daurat, la història de la paella com no s’havia contat mai», van ser el detonant d’aquesta iniciativa artística fronterera i atrapada en una partitura poc convencional plena de formes que ens recorden sovint a certs elements que intervenen en l’acte de cuinar la paella i per altres moments a un quadre abstracte que uneix colors i traços amb l’única intenció d’estimular la imaginació sonora dels músics.

Cops de «perols» i objectes de cuina als preparatius; sons curts, granularitats, al sofregit; «xup-xup» de l’aigua i clímax sonor, al bull, i delicades i orgàniques sonoritats, a la fi, conformen les quatre parts d’aquesta creació sonora on, a més, es combinen imatges de l’acte de fer la paella i una posada en escena marcada pel set de percussió que representa una cuina en la seua màxima extensió.

Als fogons sònics estan Joan Soriano (percussions), Rosa Soler (flautes), Josep Lluís Galiana (saxofons i producció), Pere Vicalet (visuals i mastering), Adolf Murillo (live electrònic) i arrodonint l’equip Giannino Clemente (electrònica, gravació i barreja de so) i Àlex Garzó (direcció i producció audiovisual).

viatge sonor

La Paella Sónica, DVD editat per Liquen Records, és un viatge sonor a través d’una estructura inspirada en els moments claus de la realització d’una paella: preparatius, sofregit, bull i remat. En la seua concepció conceptual aquesta peça sonora explora elements subjectius que conformen part de l’ritus o cerimònia de cuinar i menjar una paella i una mirada més objectiva que explora les possibilitats sonores.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí