EL PRECERTAMEN DEL 133É CIBM OMPLIRÀ DE MÚSICA DE BANDA SIS BARRIS DE VALÈNCIA

0
782

Després del Concert de Gala que va tindre lloc ahir diumenge al Palau de les Arts i que va iniciar el 133é Certamen de Bandes de Música Ciutat de València, hui comencen els concerts del precertamen en sis diferents llocs de la ciutat, amb l’objectiu de donar a conèixer el Certamen, així com acostar la música de banda a les veïnes i veïns dels barris. Es tracta de sis concerts protagonitzats per societats musicals valencianes, del Canadà, d’Argentina i de la Xina, que es desenvoluparan des de hui fins el dimecres i que són previs al Certamen, que tindrà lloc al Palau de les Arts  els dies 18, 19, 20 i 21 de juliol.

Hui actuarà, en primer lloc, la Banda Juvenil de la Unió Musical de Llíria en el llit del Túria (tram 13) a les 20.00 hores i, a les 22.30, l’agrupació Toronto All Stars Steel Orchestra, a la plaça Eugenia Vinyes – Les Arenes. Demà dimarts a les 20.00 hores actua Macau Youth Symphonic Band al Mercat de Colón i l’Agrupació Musical de Beneixida a la plaça de la Mare de Déu, a les 22.30. Finalment, el dimecres oferix un concert la Banda Juvenil de l’Agrupació Musical L’Amistat de Quart de Poblet, a les 20.00, a la plaça de Patraix, i també la Banda Municipal de San Lorenzo Orlando Scalona d’Argentina a la plaça de Benimaclet, a les 22.30.

En la 133a edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València, participaran més de 2.000 músics de tres continents (Europa, Amèrica i Àsia). Una trobada musical que és l’única d’esta magnitud que té caràcter anual i en la qual participen més societats musicals, en nombre de músics, de la resta de certàmens nacionals i internacionals. Es tracta del certamen amb més quantitat de diners per premis (43.000 €) i per participació: 5.000 (honor), 4.000 (primera), 3.500 (segona) i 3.000 (primera). 

Enguany hi participaran un total de 28 societats musicals de tres continents: 24 europees, tres americanes (Colòmbia, el Canadà i l’Argentina) i una asiàtica, de la Xina. De les europees, catorze són de la Comunitat Valenciana; set, de la resta de l’estat i tres, internacionals. De les dèsset societats musicals que concursaran, hi haurà huit bandes de la Comunitat Valenciana; sis, de la resta de l’estat (d’Albacete, Madrid, Ciudad Real, la Corunya, Tenerife i Toledo) i tres, de l’estranger (Colòmbia, Bèlgica i Portugal).

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí