El Palau de la Música i l’Associació Contra el Càncer commemoren 50 anys d’investigació amb un concert de l’Orquestra de València

0
226
A continuación en castellano

València, dimecres 15 de juny de 2022

Este divendres, a les 19.30 hores i tindrà lloc a l’Auditori de les Arts

El Palau de la Música i l’Associació Contra el Càncer commemoren 50 anys d’investigació amb un concert de l’Orquestra de València

El Palau de la Música de València i l’Associació Espanyola Contra el Càncer a la Comunitat Valenciana, celebren este divendres mig segle d’investigació contra el càncer. Este programa, emmarcat en la programació d’abonament de la Temporada de Primavera del Palau de la Música, estarà protagonitzat per l’Orquestra de València, començarà a les 19.30 hores i tindrà lloc a l’Auditori de les Arts.

El mestre Joel Sandelson, director de brillant trajectòria, i que entre els mèrits del qual es compta el “prestigiós” premi Herbert von Karajan Young Directors Award del Festival de Salzburg, dirigirà el programa, que no varia de l’inicialment programat, en substitució de Kahchun Wong, que va comunicar la seua cancel·lació per motius personals, aliens a la voluntat del Palau de la Música.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau, Gloria Tello, i el president autonòmic de l’Associació Espanyola Contra el Càncer a la Comunitat Valenciana, Tomás Trenor, han signat este matí el conveni de col·laboració, que ha propiciat esta commemoració musical. Tello ha manifestat que el Palau de la Música, “com a servici públic solidari, i com a referent cultural i musical valencià, no podia deixar de sumar-se a este aniversari tan important de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, per a conscienciar i per a visibilitzar la necessitat de continuar investigant en una malaltia, que ens afecta a totes i a tots sense distinció”.

Durant el concert, el públic podrà gaudir de les Tres peces per a xicoteta orquestra. (Tempte 66. De falses) del compositor valencià Juan Bautista Cabanilles; del romàntic Concert per a violí i orquestra en re major, op. 35 de Piotr Ilich Txaikovski, que serà interpretat pel virtuós i mediàtic concertista Nemanja Radulovic, i conclourà amb la postromàntica Simfonia núm. 2 en mi menor, op. 27 de Serguei Rakhmàninov.

“L’aposta de l’Associació Espanyola Contra el Càncer per la investigació ha permés detectar nous tumors de forma més primerenca, trobar nous i millors tractaments i aconseguir augmentar la supervivència cada vegada en més tipus de càncers. Necessitem recordar-ho a tota la societat valenciana i fer una crida per a poder continuar avançant enfront del càncer”, ha explicado Tomás Trénor.

Per part seua, el director del Palau, Vicent Ros, ha manifestat respecte a este concert que “la música és un vehicle ideal solidari per a conscienciar, però també és, al costat de la investigació científica, un poderós aliat per a proporcionar assossec i tranquil·litat a les persones que patixen alguna malaltia”.

La investigació en càncer salva vides

L’Associació impulsa la investigació per a poder millorar les xifres de supervivència d’una malaltia que afecta cada any a 285.530 persones a Espanya, 30.456 a la Comunitat Valenciana. Per a l’any 2030 s’ha fixat l’objectiu, alineat amb l’OMS, d’aconseguir el 70% de supervivència per a tots els tumors. Un repte que requerix de més investigació per a tumors amb supervivències baixes, com el càncer de pàncrees, esòfag o fetge, o estancades com, per exemple, laringe, estómac o pulmó.

En l’àmbit nacional, l’entitat destina actualment 92 milions d’euros a 525 projectes científics en càncer. D’entre estos, 4,5 milions d’euros corresponen a 43 projectes d’investigació que s’estan desenvolupant en centres de referència a la Comunitat Valenciana. La Junta Associada Provincial de València és una de les Juntes amb major inversió: en els últims 5 anys ha assignat 5,6 milions d’euros a noves línies d’investigació enfront del càncer.

València, miércoles 15 de junio de 2022

Este viernes, a las 19.30 horas y tendrá lugar en el Auditorio de las Artes

El Palau de la Música y la Asociación Contra el Cáncer conmemoran 50 años de investigación con un concierto de la Orquesta de València

El Palau de la Música de València y la Asociación Española Contra el Cáncer en la Comunidad Valenciana, celebran este viernes medio siglo de investigación contra el cáncer. Este programa, enmarcado en la programación de abono de la Temporada de Primavera del Palau de la Música, estará protagonizado por la Orquesta de València, comenzará a las 19.30 horas y tendrá lugar en el Auditori de Les Arts.

El maestro Joel Sandelson, director de brillante trayectoria, y que entre cuyos méritos se cuenta el “prestigioso” premio Herbert von Karajan Young Directors Award del Festival de Salzburgo, dirigirá el programa, que no varía del inicialmente programado, en sustitución de Kahchun Wong, que comunicó su cancelación por motivos personales, ajenos a la voluntad del Palau de la Música.

La concejala de Cultura y presidenta del Palau, Gloria Tello, y el presidente autonómico de la Asociación Española Contra el Cáncer en la Comunidad Valenciana, Tomás Trenor, han firmado esta mañana el convenio de colaboración, que ha propiciado esta conmemoración musical. Tello ha manifestado que el Palau de la Música, “como servicio público solidario, y como referente cultural y musical valenciano, no podía dejar de sumarse a este aniversario tan importante de la Asociación Española Contra el Cáncer, para concienciar y para visibilizar la necesidad de continuar investigando en una enfermedad, que nos afecta a todas y a todos sin distinción”.

Durante el concierto, el público podrá disfrutar de las Tres piezas para pequeña orquesta. (Tiento 66. De falsas) del compositor valenciano Juan Bautista Cabanilles; del romántico Concierto para violín y orquesta en re mayor, op. 35 de Piotr Ilich Chaikovski, que será interpretado por el virtuoso y mediático concertista Nemanja Radulovic, y concluirá con la postromántica Sinfonía nº 2 en mi menor, op. 27 de Serguéi Rajmáninov.

“La apuesta de la Asociación Española Contra el Cáncer por la investigación ha permitido detectar nuevos tumores de forma más temprana, encontrar nuevos y mejores tratamientos y lograr aumentar la supervivencia cada vez en más tipos de cánceres. Necesitamos recordarlo a toda la sociedad valenciana y hacer un llamamiento para poder seguir avanzando frente al cáncer”, ha explicado Tomás Trénor.

Por su parte, el director del Palau, Vicent Ros, ha manifestado respecto a este concierto que “la música es un vehículo ideal solidario para concienciar, pero también es, junto a la investigación científica, un poderoso aliado para proporcionar sosiego y tranquilidad a las personas que padecen alguna enfermedad”.

La investigación en cáncer salva vidas

La Asociación impulsa la investigación para poder mejorar las cifras de supervivencia de una enfermedad que afecta cada año a 285.530 personas en España, 30.456 en la Comunidad Valenciana. Para el año 2030 se ha fijado el objetivo, alineado con la OMS, de alcanzar el 70% de supervivencia para todos los tumores. Un reto que requiere de más investigación para tumores con supervivencias bajas, como el cáncer de páncreas, esófago o hígado, o estancadas como, por ejemplo, laringe, estómago o pulmón.

A nivel nacional, la entidad destina actualmente 92 millones de euros a 525 proyectos científicos en cáncer. De entre estos, 4,5 millones de euros corresponden a 43 proyectos de investigación que se están desarrollando en centros de referencia en la Comunidad Valenciana. La Junta Asociada Provincial de Valencia es una de las Juntas con mayor inversión: en los últimos 5 años ha asignado 5,6 millones de euros a nuevas líneas de investigación frente al cáncer.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí