EL PALAU DE LA MÚSICA DE VALÈNCIA AFEGIX A LES SEUES XARXES EL CONCERT INAUGURAL DE L’AUDITORI AMB MOTIU DEL SEU 33 ANIVERSARI

0
670

La primera gravació històrica del Palau en suport U-Matic

EL PALAU DE LA MÚSICA DE VALÈNCIA AFEGIX A LES SEUES XARXES EL CONCERT INAUGURAL DE L’AUDITORI AMB MOTIU DEL SEU 33 ANIVERSARI

Dissabte, 25 d’abril. Palau de la Música

El Palau de la Música de València complix hui el seu 33 aniversari i per tal motiu, la ciutadania podrà gaudir mitjançant el seu canal Youtube de la primera gravació històrica feta pel Palau en suport U-Matic, complementada per una altra referent a la retransmissió feta per RTVE, del  concert inaugural de l’Orquestra de València que es va desenvolupar tal dia com hui en 1987, a la Sala Iturbi de l’auditori valencià. La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha manifestat que es tracta de «documents audiovisuals històrics i sentimentals d’un concert molt especial, que va suposar el primer pas d’una icona cultural i musical a la nostra ciutat». «Hui en dia», ha afegit la regidora, «ens trobem en un important procés de remodelació que farà del nostre emblema musical, un edifici modèlic d’eficiència energètica i tot un referent a l’alçada del segle XXI».

El concert inaugural va ser protagonitzat per la formació simfònica valenciana. En este sentit, el director del Palau, Vicent Ros, ha indicat que la posada en marxa del Palau de la Música «va suposar una seu estable i imprescindible per a l’Orquestra de València, i va permetre el salt qualitatiu que ara gaudix, plena de versatilitat per a afrontar tota la programació diversa i oberta que estem programant».  

Sota la direcció del mestre Manuel Galduf, aquell dia es va interpretar en la primera meitat la «Marxa Burlesca» de Manuel Palau i el cèlebre «Concierto de Aranjuez» de Joaquín Rodrigo, interpretat pel concertista Narciso Yepes. I en la segona part, l’òpera en versió concert «La vida breve» de Manuel de Falla, amb un repartiment vocal conformat pel Coro Nacional de España, Enriqueta Tarrés (Salud), Evelio Estévez (Paco), Mabel Perelstein (Abuela), Beatriz Melero (Carmela),  Jesús Sanz Remiro (Tio Salvador) i Ramón Contreras (Manuel). Lucero Tena  (castanyoles), el cantaor Gabriel Montero i el guitarrista  Carmelo Martínez, van completar l’elenc artístic. 

En el canal Youtube ja es pot gaudir d’altres concerts de l’OV com la Simfonia núm. 3 de Gustav Mahler dirigida per Ramón Tebar, el «Concert per a Zapata i Orquestra» a la plaça de l’Ajuntament amb el tenor José Manuel Zapata, «La Consagració de la Primavera» d’Igor Stravinski, dirigida per Rafael Frühbeck de Burgos i «La cançó de la terra» de Mahler, amb la direcció de Tebar.  També està present el cèlebre «Bolero» de Maurice Ravel que el professorat de l’OV va gravar amb motiu del seu 75 aniversari pels carrers de la ciutat i el concert de la de l’artista Martirio amb la Banda Simfònica Municipal de València, dirigida pel seu titular Rafael Sanz-Espert i dins de la XXIII edició del Festival de Jazz de València.

La primera grabación histórica del Palau en soporte U-Matic

EL PALAU DE LA MÚSICA DE VALÈNCIA AÑADE EN SUS REDES EL CONCIERTO INAUGURAL DEL AUDITORIO CON MOTIVO DE SU 33 CUMPLEAÑOS

Sábado, 25 de abril. Palau de la Música

El Palau de la Música de València cumple hoy su 33 aniversario y por tal motivo, la ciudadanía podrá disfrutar a través de su canal Youtube de la primera grabación histórica hecha por el Palau en soporte U-Matic, complementada por otra referente a la retransmisión hecha por RTVE, del  concierto inaugural de la Orquesta de València que se desarrolló tal día como hoy en 1987, en la Sala Iturbi del auditorio valenciano. La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha manifestado que se trata de «documentos audiovisuales históricos y sentimentales de un concierto muy especial, que supuso el primer paso de un icono cultural y musical en nuestra ciudad». «Hoy en día», ha añadido la concejala, «nos encontramos en un importante proceso de remodelación que hará de nuestro emblema musical, un edificio modélico de eficiencia energética y todo un referente a la altura del siglo XXI».

El concierto inaugural fue protagonizado por la formación sinfónica valenciana. En este sentido, el director del Palau, Vicent Ros, ha indicado que la puesta en marcha del Palau de la Música «supuso una sede estable e imprescindible para la Orquesta de València, y permitió el salto cualitativo que ahora disfruta, llena de versatilidad para afrontar toda la programación diversa y abierta que estamos programando».

Bajo la dirección del maestro Manuel Galduf, aquel día se interpretó un programa formado en su primera mitad por la «Marcha Burlesca» de Manuel Palau y el célebre «Concierto de Aranjuez» de Joaquín Rodrigo, interpretado por el concertista Narciso Yepes. Y en la segunda parte, la ópera en versión concierto «La vida breve» de Manuel de Falla, con un reparto vocal conformado por el Coro Nacional de España, Enriqueta Tarrés (Salud), Evelio Estévez (Paco), Mabel Perelstein (Abuela), Beatriz Melero (Carmela), Jesús Sanz Remiro (Tio Salvador) y Ramón Contreras (Manuel). Lucero Tena (castañuelas), el cantaor Gabriel Montero y el guitarrista Carmelo Martínez, completaron el elenco artístico.

En el canal Youtube ya se puede disfrutar otros conciertos de la OV como la Sinfonía nº 3 de Gustav Mahler dirigida por Ramón Tebar, el «Concierto para Zapata y Orquesta» en la Plaza del Ayuntamiento con el tenor José Manuel Zapata, «La Consagración de la Primavera» de Igor Stravinski, dirigida por Rafael Frühbeck de Burgos y «La canción de la tierra» de Mahler, bajo la dirección de Tebar. También está presente el célebre «Bolero» de Maurice Ravel que el profesorado de la OV grabó con motivo de su 75 cumpleaños por las calles de la ciudad, y el concierto de la artista Martirio con la Banda Sinfónica Municipal de València, dirigida por su titular Rafael Sanz-Espert y dentro de la XXIII edición del Festival de Jazz de València.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí