DIVAL aprova una declaració institucional per a rebaixar l’IVA dels instruments musicals

0
1218

  • La iniciativa, promoguda per la Confederació Espanyola de Societats Musicals i traslladada a tots els diputats i grups per l’àrea de Cultura de la Diputació, ha estat aprovada i signada per tots els grups polítics
  • La Diputació insta al govern de l’Estat espanyol a revisar i modificar el tram d’IVA aplicable a la compra d’instruments musicals, fent-lo baixar de l’actual 21% a un 10% en el termini de temps més breu possible
Imagen
30/10/2018

El plenari de la Diputació de València, celebrat hui, ha aprovat per unanimitat una declaració institucional per a demanar al govern de l’Estat espanyol la rebaixa de l’IVA dels instruments musicals, per tal que aquest gravamen siga del 10%, en lloc del 21%. La iniciativa, encapçalada la Confederació Espanyola de Societats Musicals (CESM) i traslladada per l’àrea de Cultura a la resta de diputats, ha estat aprovada i signada per tots els grups polítics de la Diputació (PSPV, Compromís, València en Comú, EU-PV, Partido Popular, Ciutadans i el grup no adscrit).

 

Tal com indica la declaració institucional, la música és una de les manifestacions més prolífiques del nostre paisatge cultural. Genera un ecosistema únic al nostre territori i esdevé un fenomen social i cultural. El col·lectiu de les societats musicals, només al País Valencià, sobrepassa el 50% del nombre total de societats musicals espanyoles. A més, en l’àmbit de la província de València trobem una important concentració de prop de 330 societats musicals, respecte a les 1.100 que hi ha en tot l’Estat espanyol.

 

Així i tot, tots els instruments musicals estan gravats amb el 21%, com qualsevol altre objecte de consum, sent els instruments musicals una de les principals ferramentes per al foment de l’educació i la cultura musical, per la qual cosa s’entén que haurien de rebre un tractament especial.

 

L’àrea de Cultura de la Diputació, encapçalada pel diputat Xavier Rius, sempre s’ha mostrat atenta i propera a la realitat cultural de la música valenciana, col·laborant directament amb societats musicals, a través, per exemple, d’una línia de subvencions que contribueix a l’adquisició d’instruments musicals; o organitzant, entre altres activitats, el Certamen de Bandes de la Diputació de València, que ja ha realitzat 42 edicions consecutives.

 

És per això que la Diputació de València, sempre sensible a les peticions dels músics i els seus representats, s’ha adherit a la petició de la CESM per a aconseguir un IVA més favorable envers la compra d’instruments musicals.

 

Així, comptant amb l’interés general i les conseqüències socials, culturals i educatives derivades de la compra d’instruments musicals, la Diputació, reunida en ple ordinari i amb el vot a favor de tots els grups polítics, insta al govern de l’Estat espanyol a revisar i modificar el tram d’IVA aplicable a la compra d’instruments musicals, fent-lo baixar de l’actual 21% a un 10% en el termini de temps més breu possible.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí