CAIXA POPULAR I L’FSMCV PRESENTEN EL CICLE DE CONCERTS ‘LA MÚSICA QUE ENS UNEIX’

0
91
  • El cicle començarà el 27 de juny en l’auditori de la Societat Instructiva Musical de Tavernes de la Valldigna.

València, 20 de juny 2024 – Caixa Popular i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) anuncien el llançament del cicle de concerts ‘La música que ens uneix’. Aquest projecte, emmarcat en el conveni de col·laboració entre totes dues entitats, busca visibilitzar i posar en valor el treball, el compromís i la dedicació de les persones majors que integren les societats musicals de la Comunitat Valenciana.

El projecte té com a objectiu ressaltar la singularitat d’aquest moviment artístic, educatiu i social, reconegut mundialment per la seua capacitat innata d’unir generacions a través de la música.

A través d’aquest cicle de concerts, Caixa Popular i l’FSMCV pretenen retre homenatge a les persones majors i destacar la seua contribució al teixit social i cultural valencià. La iniciativa inclou un programa de concerts que fomenta valors com la intergeneracionalitat, amb concerts en què participen tant bandes sènior com bandes integrades per gent jove, fomentant així la seua interrelació.

El cicle de concerts pretén servir com una plataforma per a destacar el valor de la música com a eina de benestar físic i emocional, especialment en la tercera edat. A més, busca fomentar el desenvolupament d’aquest col·lectiu, reconeixent el seu potencial per a generar més benestar social, promovent la inclusió i el respecte a la diversitat.

Aquesta iniciativa sorgeix a partir de l’aliança aconseguida entre totes dues entitats l’any passat i en què totes dues entitats conflueixen en la seua vocació de promoure, protegir i difondre la cultura i les tradicions valencianes materialitzades per les societats musicals, presents gairebé en tots els municipis del nostre territori, enfortint així un projecte que naix de l’associacionisme i que endinsa les seues arrels en la nostra societat.

“Gràcies a poder llançar ‘La música que ens uneix’ amb Caixa Popular des de l’FSMCV posem èmfasi en els valors que es transmeten de generació en generació. Els llaços intergeneracionals, el suport mutu i els valors compartits creen un entorn propici per a formar-te, no sols com a músics, sinó com a persones amb valors. En les societats musicals es crea una segona família i els nostres majors són un pilar fonamental per al creixement i el desenvolupament dels nostres joves. Es generen relacions molt boniques i fructíferes i amb aquest cicle de concerts es faran patents”, ha afirmat Daniela González, presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

Per part seua, José Maties Díez afirma: “Caixa Popular s’enorgulleix de donar suport a aquest projecte que no sols celebra la música, sinó també el compromís i la dedicació dels nostres majors. Creiem fermament en el poder de la música per a unir generacions i fomentar la cohesió social”.

Programació

  • 27/06 a les 19.30h. Concert a Tavernes de la Valldigna de la Societat Instructiva Unió Musical (Auditori de la Societat Instructiva Unió Musical).
  • 29/06 a les 19.30h. Concert a Sedaví de l’Agrupació Musical Santa Cecília de Sedaví. (Sala Vicente Ruiz Monrabal de l’Agrupació Musical Santa Cecília).
  • 6/07 a les 19h. Concert a Llíria de la Banda musical UDP Llíria, Camp de Túria -Serrans (Teatre de la Llar de les Persones Majors).
  • 7/07 a les 19.30h. Concert a Castelló de la Societat Musical Lira Castellonera (Auditori Municipal Rex).
  • 13/07 a les 19.30h. Concert a Torrent de la Unió Musical de Torrent (Ubicació per determinar).
  • 27/10 a les 11h. Concert a Burjassot de l’Agrupació Musical Los Silos (Auditori Casa de la Cultura).
  • 10/11 a les 12h. Concerts a Aldaia de l’Agrupació Musical Els Majors de l’Horta Sud (TAMA — Teatre Auditori Municipal d’Aldaia).

L’FSMCV està integrada per 547 societats musicals, que, amb les seues escoles de música respectives, reuneixen més de 47.000 músics, 60.000 alumnes, més de 600 centres educatius, 5.000 professors i més de 200.000 associats. Les societats musicals de la Comunitat Valenciana constitueixen un moviment artístic, social i educatiu, considerat únic en el món i és per això que han sigut reconegudes com a Bé d’Interés Cultural Immaterial (BIC), Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial a Espanya i Recurs Turístic de primer ordre.

Caixa Popular, amb més de 40 anys d’història, ofereix un model de banca de proximitat, amb valors i amb una sensibilitat social que la diferencia de la resta de les entitats. Destaca per la gestió transparent i professional i per la seua solvència Una cooperativa que creix i basa aquest creixement a continuar generant riquesa local.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí