74 ANYS DE S.U.A.M.Ontinyent

0
383

Un 10 de juliol de l’any 1946, un grup d’entusiastes de la música d’#Ontinyent van fundar la Societat Unió Artística Musical.

Aquella entitat recolliria l’herència musical d’un poble amb llarga tradició bandística.

1896-1915 Banda La Lira del Clariano
Directores, Enrique Casanova Calatayud, Vicente Soler Brotóns i Rafael Nadal Valls

1911-1915 Banda Música Nueva
Director Ladislao Esteve Montés

1915-1916 Banda Municipal Unión Musical
Fusión de la Lira y Música Nueva
Director Daniel Silvaje Peralta

Entre 1916 i 1930 es creen la Unión Musical amb Daniel Silvaje i Vicente Gil com a directors i La Artística,
amb Rafael Nadal Valls i Joaquin Morales Gisbert.

Torna una fusió el 1931-32 amb La Banda Municipal ? dirigida per Daniel Silvaje Peralta amb qui amb poques i roins condicions estarien fins el final de la guerra civil.

1939-1946 D. Luis Mompó Delgado de Molina, alcalde i jefe local de la FET i las JONS unifica la banda, aprofitant a Vicent Soler Brotons com a director i a Vicente Gil Gandia amb qui en 1940 participarien al CIBM València interpretant Egmont com a obra obligada i el Pd. “Los lanceros de la Reina”, de Marquina.    

Hui en dia, som una societat musical conscient i orgullosa de les nostres arrels, alhora que fermament decidida a afrontar els nous reptes del present i el futur. Per això, volem donar les gràcies i la més sincera felicitació a totes les persones que heu sigut, sou i sereu el motor de la nostra casa, que també és la vostra. Des de la Banda Simfònica, la Banda Jove, l’Escola de Música i la massa social, totes i tots fem música, fem poble. Aprofitem este aniversari per fer pública una troballa realitzada pel nostre arxiver mentre feia treballs de digitalització. Es tracta de dues marxes de processó en honor a Santa Cecília dels anys 1940 i 1948, les quals ens va dedicar el Pbro. Justo Bellver a la Unió Artística Musical d’Ontinyent. Una clara mostra de l’immens llegat cultural que atresora la nostra societat musical, com a entitat cultural més antiga de la nostra ciutat. Moltes gràcies a totes les persones que feu possible que 74 anys després, la història de la Unió Artística Musical continue mirant al futur!

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí