700 veus, un sol cor

0
847

700 veus, un sol cor
Al llarg d’aquest darrer mes i a conseqüència del confinament global del país les corals s’han vist obligades a aturar els seus assajos, però no pas la seva activitat. És per això que des de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural hem engegat el projecte d’UN SOL COR per Sant Jordi amb la intenció que tot el país se senti interpel·lat pel nostre patrimoni musical i literari. Per aquest motiu hem comptat amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Entitats Corals i el Moviment Coral de Catalunya i hem convidat les corals del país a interpretar la peça del músic Francesc Vila “Oració al Senyor Sant Jordi” amb lletra de Salvador Espriu. És coneguda la relació del patrimoni musical amb el poeta.

Catalunya és un país que canta, i els qui canten avui a casa nostra tenen rols destacats a les juntes internacionals vinculades al Moviment Coral Europeu, un fet que comporta, com a país, un reconeixement molt important i que va més enllà de les nostres fronteres.

Les corals que hi han participat són: Coral Canigó de Vic, Coral Sant Ramon de la Segarra, Cor de Cambra Enric Granados de Lleida, Coral la Lira Ampostina, Cor Tyrichae de Tortosa, Coral Pontsicana de la Noguera, Cor Mestral de Reus, Joia de Maig d’Anglesola, Cor Llevant de Barcelona, Coral Lo Lliri de l’Ametlla del Vallès, Orfeó Vigatà de Vic, Coral Castellterçol de Castellterçol, Coral Violeta de Centelles, Santa Helena de Cabrils, Coral Lavínia, Societat Coral El Vallès, Coral La Fontana de l’Escola Nostra Senyora de Lurdes de Barcelona, Corals de Teià, Agrupació Coral de Matadepera, Societat coral del Vallès, Cor Cantus Firmus de Centelles, Coral Espígol de Barcelona, Coral Càrmina de Barcelona, Coral La Vall de Sant Climent de Llobregat, Coral Nit de Juny de Palafrugell, Orfeó de Sants, Coral Wuiton de Barberà del Vallès, Coral Tàlia de Sabadell, Coral Baluern de Barcelona, Coral Eirene de l’escola de música de Gràcia, Coral de Sant Adrià del Besós.

700 voces, un solo corazón
A lo largo de este último mes y en consecuencia del confinamiento global del país las corales se han visto obligadas a detener sus ensayos, pero no su actividad. Es por ello que desde la Dirección General de Cultura Popular y Asociacionismo Cultural hemos puesto en marcha el proyecto de UN SOLO CORAZÓN por Sant Jordi con la intención de que todo el país se sienta interpelado por nuestro patrimonio musical y literario. Por este motivo hemos contado con la colaboración de la Federación Catalana de Entidades Corales y el Movimiento Coral de Cataluña y hemos invitado las corales del país a interpretar la pieza del músico Francisco Villa «Oración al Señor San Jorge» con letra de Salvador Espriu. Es conocida la relación del patrimonio musical con el poeta.

Cataluña es un país que canta, y los que cantan hoy en nuestro tienen roles destacados en las juntas internacionales vinculadas al Movimiento Coral Europeo, un hecho que conlleva, como país, un reconocimiento muy importante y que va más allá de nuestras fronteras .

Las corales que han participado son: Coral Canigó de Vic, Coral San Ramón de la Segarra, Coro de Cámara Enric Granados de Lleida, Coral la Lira Ampostina, Corazón Tyrichae de Tortosa, Coral Pontsicana de la Noguera, Coro Mestral de Reus, Joya de Mayo de Anglesola, Corazón Levante de Barcelona, ​​Coral el Lirio de la Ametlla del Vallès, Orfeó Vigatà de Vic, Coral Castellterçol de Castellterçol, Coral Violeta de Centelles, Santa Helena de Cabrils, Coral Lavínia, Sociedad Coral el Vallés, Coral la Fontana de la Escuela Nuestra Señora de Lourdes de Barcelona, ​​Corales de Teià, Agrupación coral de Matadepera, Sociedad coral del Vallès, Corazón Cantus Firmus de Centelles, coral Espliego de Barcelona, ​​coral Carmina de Barcelona, ​​coral el Valle de San Clemente de Llobregat, Coral Noche de Junio ​​de Palafrugell, Orfeó de Sants, Coral Wuiton de Barberá del Vallés, Coral Tàlia de Sabadell, Coral Estruendo de Barcelona, ​​Coral Eirene de la escuela de música de Gracia, Coral de Sant Adrià del Besós.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí