La Diputació de València presenta la sèrie documental ‘València és Música’

0
603

  • El projecte visitarà els 17 municipis de les agrupacions guanyadores del Certamen de Bandes de la corporació
  • El primer lliurament ha tingut lloc en la seu de l’Associació Música Jove de Benimaclet
Imagen

14/02/2020

El diputat de Bandes de Música de la Diputació de València, Jordi Mayor, ha presentat en Benimaclet la sèrie audiovisual ‘València és Música’, un projecte que, utilitzant les últimes tecnologies, mostra l’impacte de les bandes de música dins de la cultura valenciana i la seua singularitat com a fenomen social.

La sèrie consta de 17 lliuraments dedicats a les agrupacions guanyadores del Certamen de Bandes de la Diputació de València. La primera d’elles s’ocupa de la Banda Música Jove de Benimaclet, guanyadora de la Secció Quarta l’any 2017 i dirigida per Enrique Barrachina, i s’ha exhibit en la seu de l’entitat.

L’Associació Música Jove de Benimaclet, creada en 1994, pertany a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, a la Xarxa Espanyola d’Escoles de Música i a la European Modern Music Network. L’associació compta amb banda, orquestra i cor, així com amb altres agrupacions de format més reduït com ara ensembles de saxos, clarinets, percussió o flautes, grups xicotets de música de cambra i combos de jazz.

Al llarg d’esta sèrie documental, la Diputació de València visitarà els 17 municipis de les agrupacions guanyadores, i oferirà diferents produccions que combinen música i fotogrames del patrimoni cultural, artístic, arquitectònic, paisatgístic, social i etnogràfic de les comarques valencianes, amb el propòsit de donar a conéixer la tradició musical de les bandes de música juntament amb els recursos de major atractiu dels nostres municipis en un producte audiovisual singular.

En este sentit, el diputat Jordi Mayor ha posat l’accent en la seua intenció de “incorporar en edicions futures d’esta sèrie documental fotogrames de la gastronomia pròpia de cada localitat”.

Cada rodatge ha comptat amb l’assessorament de persones formades en l’àmbit musical valencià, tractant de mostrar amb rigor l’impacte cultural i social de les bandes i societats musicals, així com la seua projecció internacional.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí