Home Educación Vinaròs posa en marxa un pla educatiu únic a la Comunitat que...

proyecto-pizzicato-vinaros-710x333L’Ajuntament de Vinaròs, juntament amb la Societat Musical ‘La Alianza’ i el CEIP Jaume I han anunciat avui la posada en marxa del projecte Pizzicato, “el primer programa educatiu d’aquest tipus que es durà a terme a la Comunitat Valenciana”, ha explicat el regidor de Cultura i Joventut, Marc Albella.

Es tracta d’un projecte de desenvolupament cultural comunitari impulsat per Ana Falcó i José Ramón Renovell, de la Societat Musical ‘La Alianza’, el qual busca universalitzar la pràctica musical dels xiquets i xiquetes de Vinaròs, treballant amb 50 alumnes del CEIP Jaume I valors com la motivació, el treball en equip, la confiança i l’autoestima.

Olga Mulet, directora del centre, ha afegit que en el projecte es comptarà amb instruments de corda, bona part d’ells donats o cedits per famílies locals. “Moltes persones creuen que instruments d’aquest tipus, com el violí, són elitistes, de manera que amb aquest projecte volem demostrar que això no ha de ser així”, ha exposat per la seva part Falcó. Les classes es realitzaran els dilluns amb els alumnes de 3r de primària dins del seu horari lectiu en dos grups de 25 i està previst que aquesta iniciativa es dugue a terme durant els propers quatre anys.

A la primera classe, realitzada aquesta setmana, els alumnes s’han mostrat entusiasmats amb la iniciativa, segons han confirmat Karen Martínez i Sílvia Gascón, professores de l’àrea de música del col·legi.

Finalment, la regidora d’Educació, Begoña López, ha explicat que es va triar el CEIP Jaume I perquè era el centre que més s’adaptava a la proposta plantejada, a causa de la varietat socioeconòmica que presenta l’alumnat, pertanyent a més de 20 nacionalitats diferente. “Espero que el projecte Pizzicato vingue per quedar-se, i que aquest pugue anar implementant-se gradualment en altres centres de la localitat”, ha conclòs López.

Font: Diari Castelló

Noticias similares

Deja un comentario