Home EDICIONS LOCALS COMUNITAT VALENCIANA VALÈNCIA ÉS MÚSICA

València és música, un projecte de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València per a tot el món.

 

València reuneix les condicions per esdevenir la terra de la música per excel·lència. Molt més enllà d’un sentiment, la música està present en totes i cadascuna de les places i carrers dels nostres pobles. Això és una realitat constatable per poc que comencem a moure’ns per l’estirada pell del territori valencià.

Les bandes, les orquestres, els músics, poden constitueixen, sense dubte, uns dels majors fenòmens aglutinadors de cultura en l’univers musical que ens envolta, i molt més enllà.

No debades les més de 500 bandes que s’estenen al llarg de la nostra Comunitat, amb més de 200.000 músics i músiques fan d’aquest moviment associatiu un dels teixits socials més valuosos dins de les peculiaritats culturals que marquen la idiosincràsia del nostre poble. Un poble molt donat a l’autocrítica, de vegades immerescuda, i poc donat a l’estima del talent que hi ha, amb unes concentracions tan elevades. A Europa ho saben bé, doncs resulta estranya aquella orquestra de primer nivell que no té cap músic valencià a les seues files. Músics formats a València i que són els millors ambaixadors que tenim per tot arreu.

L’Àrea de Cultura de la Diputació ha donat suport a les bandes de música des de temps llunyans, sempre, i ara també, en la mesura de les possibilitats que permeten temps difícils.

Programes molt reconeguts com el Certàmen de Bandes de la Diputació, que enguany ja s’acosta a l’edició núm. 41. També el programa Retrobem, orientat a l’adquisició d’instruments i partitures, i de suport a les escoles d’educands, serveixen per donar un suport elemental a eixe viver d’idees i projeccions personals que en són, les bandes de música i tota l’activitat que duen a terme.

Ara, amb el nou programa València és música, presentat a gener de 2017, la Diputació de València obre una nova línia de col·laboració, orientada a la posta en valor i a la internacionalització del nostre patrimoni, no solament musical sino a més arquitectònic, paisatgístic, social, etnogràfic… cultural.

València és músicaés un seguit de programes audiovisuals amb una realització impecable i una gran qualitat de sò. Els programes s’han fet pensats com a oferta oberta a les televisions que el sol·liciten, ja que la Diputació aposta per fer la major difusió possible de la música de banda i orquestra, com una manera de donar a conéixer el nostre patrimoni cultural i musical arreu del món.

L’Orquestra Santa Cecília de Requena, i la Unió Musical de Carlet han estat les dues bandes seleccionades en aquestes primeres gravacions. Totes dues foren guanyadores de les respectives categories al Certamen de Bandes l’any 2016. L’Àrea de Cultura té la ferma intenció de agrair l’esforç que suposa presentar-se al concurs del Certamen, amb pròximes gravacions de les bandes guanyadores i la difusió dels programes de València és musica.

Deja un comentario