Home EDICIONS LOCALS COMUNITAT VALENCIANA Una classe mestra de trompa sobre l’escenari de Montserrat

 

 El trompa internacional Paco Rodríguez va donar ahir a la nit a Montserrat una classe magistral de música en petit format. Es tractava del primer instrumentista de vent que pujava a l’escenari de la Plaça de l’Església. Juntament amb el seu inseparable company, Daniel García, van interpretar l’espectacle Horn Dimension, un projecte musical que ja ha sonat per ciutats de tot el món i que ahir va comptar també amb la col·laboració del violinista Luis Rodríguez.

Com a qualsevol menú que exigeix una bona carta de presentació, el concert que va oferir el trio va començar amb uns primers temes que van servir per presentar els instruments. De fet, la primera peça, 6 Folk Dances, va ser interpretada pel piano i el violí, mentre que les dues següents, Bulerías del Guadalquivir i Aranjuez Íntimo (aquesta última es tracta d’una adaptació del Concert d’Aranjuez composta pels propis Paco i Daniel), van servir per mostrar al públic el so de la trompa al costat del piano. Aquesta presentació va aconseguir, a més, que els presents es delectaren amb la increïble qualitat tècnica dels tres professionals.

Després de les diferents cartes de presentació va arribar el torn de la fusió dels tres instruments amb l’obra principal de la nit, Mirall Trencat. Es tracta d’una peça composta pel compositor Albert Guinovart (un dels millors compositors contemporanis) que es basa en la novel·la del mateix títol de Mercè Rododera. La composició és molt emotiva i compta amb tres temps. En el primer es van simular sons estridents, la ruptura del mirall. Posteriorment va prosseguir un conjunt de melodies agradables i romàntiques, fins que la pròpia obra es va ficar a la butxaca als nombrosos espectadors que van omplir la Plaça de l’Església, els quals van ovacionar als intèrprets. El trio va tancar aquesta particular classe magistral amb un arranjament dels tangos més coneguts de Piazzola i, com a mostra d’agraïment davant un públic entregat, van interpretar dues peces més no incloses en el programa. Els tres músics es van mostrar contents per la sonoritat de la plaça i pel comportament dels veïns de Montserrat que van assistir al concert, convertits en tots uns especialistes en música clàssica per ser amfitrions de la SIMC en 36 ocasions des de la fundació del festival.

Deja un comentario