Home Solistas Un músic valencià, d’El Pinós, entra a formar part de la millor...

SogorbSegons la revista Gramophone, la Royal Concertgebouw d’Amsterdam és la millor orquestra del món. No ho diu la mateixa revista, sinó que a traves de la votació de diversos crítics musicals estableixen cada any un llistat amb les vint millors orquestres del món. Així, els tres primers llocs són per a la Concertgebouw, la Filharmònica de Berlin i la Filharmònica de Viena. Només la primera i la segona, varien de lloc segons el mitjà. Per tant, en qualsevol cas estem parlat de la màxima elit musical, entenent aquesta com una elit qualitativa inqüestionable.

Doncs des d’ahir, aquesta orquestra que té la seua seu a la capital del Països Baixos compta amb un valencià entre els seus faristols. El trompista José Sogorb Jover natural d’Agost (l’Alacantí), ha ingressat en la formació que dirigeix actualment l’italià Daniele Gatti, i fins fa poc Mariss Jansons, com a trompa tercer.

Anteriorment, José Sogorb havia format part de l’Orquestra Simfònica de Galícia com ajuda de solista, de la Het Gelders Orkest i del New European Ensemble. Ha estudiat al Conservatori de La Haya i des d’ahir forma part de la millor orquestra del món ara per ara.
Font: http://www.laveupv.com/noticia/19295/un-music-valencia-entra-a-formar-part-de-la-millor-orquestra-del-mon

Deja un comentario