Home Concursos S’obri el termini per presentar obres musicals als VI Premis Internacionals de...

MUROMuro traspassa les fronteres del territori valencià i de l’estat espanyol amb els Premis Internacionals de Composició Vila de Muro. El certamen, que té lloc cada dos anys, arriba a la sisena edició. Fins al 4 de novembre de 2016 es poden presentar les obres. Cal recordar que aquest premi és individual, és a dir, participa una sola persona per obra. El lliurament del premi es coneixerà a la Fireta de Sant Antoni de 2017. A les bases, que podeu llegir sota el cartell del certamen, s’explica com presentar l’obra i altres qüestions d’interés. Hi ha un únic guanyador premiat amb 3.600 euros.

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Muro torna a engegar la maquinària per fer possible un dels esdeveniments més importants a Muro com és els VI Premis Internacionals de Composició Vila de Muro. Sergi Silvestre, regidor de Cultura, destaca que “el nom de Muro es porta arreu d’altres països gràcies a l’obra guanyadora d’aquest concurs”. En l’última edició, en què el premi es va lliurar a 2015, el guanyador fou Francisco José Martínez Gallego amb l’obra “Miraculum”. Un dels membres del jurat és de fora de l’estat espanyol, encara que no diuen qui són perquè els participants no ho sàpiguen i no influïsca en el resultat final.

La campanya per promocionar aquest concurs va dirigida, especialment, a conservatoris, bandes, directors, etc. El regidor Sergi Silvestre “espera repetir l’èxit de les anteriors edicions”. A 2015 es presentaren 22 obres de 5 països diferents. Certàmens d’aquest tipus hi ha molt pocs a Europa. Concretament, a banda del de Muro “només hi ha un a França i altre a Alemanya en tota Europa“, segons ha comentat Sergi Silvestre.

Cal recordar que el jurat també pot entregar Mencions d’Honor si així ho estima pertinent. Aquestes, no són un premi en metàl·lic i en cas d’acceptar-les, les obres ja no poden ser presentades per a un altre concurs.

Deja un comentario