Home CERTAMENES Segona edició del Festival de Música Antiga “La Vila del Joy”

captura-de-pantalla-2016-10-27-a-les-0-07-21En aquest any 2016 presentem la segona edició del Festival de Música Antiga “La Vila del Joy” que tindrà lloc del 30 d’octubre al 6 de novembre a la Vila Joiosa. Aquest festival ofereix una magnífica oportunitat de gaudir dels rics i variats repertoris musicals de l’Edat Mitjana, Renaixement i Barroc en dos dels edificis històrics i emblemàtics de la Vila Joiosa, com són l’església gòtica de l’Assumpció feta amb el patró de la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona i la casa senyorial de la “Finca la Barbera” que la família dels Aragonesos va construir al segle XVII.

La Vila Joiosa té un dels patrimonis arquitectònics més importants del País Valencià, on trobem un dels centres històrics de l’època de la reconquesta millor conservats, on es troba l’església-fortalesa de l’Assumpció. Però la vila vella no és l’única joia de la ciutat, sinó que en els últims anys s’han fet una gran quantitat de troballes de restes íberes, fenícies, egípcies i, especialment, de l’antic imperi romà.

En aquesta edició del Festival participaran cinc grups en quatre concerts que recorreran més de cinc segles de música des del segle XII fins al XVIII. Aquests grups són LUCENTUM XVI, EVO, L’ALMODÍ Cor de Cambra, MEDITERRÀNIA CONSORT i VESPRES D’ARNADÍ. En cada un d’aquests grups trobarem músics i solistes habituals en prestigiosos festivals de música clàssica, antiga i world music d’Europa, Amèrica i Àsia.

“Joy” és una antiga paraula que el Diccionari català-valencià-balear d’Alcover descriu com a “goig”, i ens dona alguns exemples com el de les Cròniques de Jaume I escrites per Ramon Muntaner: Ab joy e ab delit vos téngon en sa guarda.

Us convidem a participar de La Vila del Joy per l’art, la història i la cultura, redescobrint antics instruments i músiques interpretades amb delicades passions, contrastades emocions.

Deja un comentario