Home Compositores Ontinyent declararà 2016 Any Gomis pel seu 225é aniversari

GOMISEl Govern d’Ontinyent, a proposta de l’Alcaldia, presentarà una moció al Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent per a que es declare, oficialment, l’any 2016 com Any Gomis en record del 225 aniversari del naixement del músic i compositor ontinyentí Josep Melcior Gomis, qui ha estat reconegut com l’artista més universal que ha tingut la ciutat al llarg de la seua història. La moció es farà efectiva a la pròxima sessió plenària, la darrera de l’any, que se celebrarà a desembre.

L’Ajuntament d’Ontinyent té la intenció de crear tota una programació cultural diversa i dirigida a tots els segments de la població i que al llarg de tot l’any 2016 girarà al voltant de la biografia i l’obra de Josep M. Gomis.

El músic Josep Melcior Gomis va nàixer a Ontinyent el 6 de gener de 1791 i està reconegut com un dels principals exponents de la música romàntica europea. La seua vida està marcada per la seua ideologia liberal. Defensor de la Constitució de 1812, la primera carta magna que van tindre els espanyols, va fugir l’any 1823 per no tornar mai més.

La transcendència popular del músic d’Ontinyent està identificada per ser autor de l’anomenat Himne de Riego, que va estar declarat l’any 1822 com a primer himne d’Espanya pel monarca Ferran VII.

Deja un comentario