Home CERTAMENES Montserrat ovaciona el pianista Arcadio Triboi en el primer concert de la...

La Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat va arrancar ahir a la nit amb la primera jornada, duta a terme per joves intèrprets. El nombrós públic reunit a la plaça de l’Església del municipi riberenc va gaudir de la magistral actuació del pianista Arcadi Triboi, qui es va emportar l’ovació de la nit. Abans, però, va obrir la nit un quartet de corda del Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló.

Triboi va completar a Montserrat una interpretació excepcional de la Sonata número 3 opus 5 de Johannes Brahms. El pianista romanés va deixar bocabadat el nombrós públic que es va citar a la plaça malgrat que la televisió local va emetre els concerts en rigorós directe i molts veïns van preferir gaudir de les actuacions des de casa. El públic va acomiadar el jove intèrpret amb una eixordadora ovació i va comentar la qualitat de Triboi, el qual no trigarà a fer-se lloc entre els millors del seu gremi.

Abans de Triboi, per la seua banda, va obrir el festival el quartet de corda format pels estudiants del Conservatori de Músical Salvador Seguí de Castelló Lydia Asensi, Adrián González, Irene Simbor i Celia Fernández. El grup s’estrenava a la SIMC i ho feia amb algunes obres com Libertango (Ástor Piazzolla), Oblivion (Piazzolla), Nothing Else Matters (Metallica), La Traviata (Verdi), Andante Religiós (Bloch) o Sarabande en re menor (Handel).

D’altra banda, ahir dilluns també es va celebrar a la Casa de la Cultura el Discofòrum “Dones compositores. Notes a l’ombra”, una xerrada impartida per la mezzosoprano Consuelo Hueso, qui va donar a conéixer que al llarg de la història hi ha hagut al voltant de 6.000 compositores. La cantant lírica va parlar sobre les obres més representatives d’algunes d’elles des de l’edat mitjana fins a l’actualitat i els assistents van marxar sorpresos. El consistori de Montserrat va valorar molt positivament la ponència de Hueso i es va comprometre a què en les properes edicions de la SIMC s’interpreten obres compostes per dones.
Actuació estel·lar:

El festival montserrater prossegueix aquesta nit amb la segona jornada de concerts. Obrirà la nit (a les 23 hores a la plaça de l’Església) el tenor Mario Cerdà, guardonat per la SIMC per la seua gran actuació al Concurs de Cant d’Elda. Al costat del cantant líric estarà al piano el valencià José Ramón Martín. Després del recital líric tindrà lloc l’exhibició del grup de percussió Alxarq Percusion, flamants guanyadors de l’edició de 2014 del Concurs de Música de Cambra, que se celebra paral·lelament al festival.

Deja un comentario