Home Directores MANUEL GODOY ESCOLLIT COM A NOU DIRECTOR DE L’AGRUPACIÓ MUSICAL STA CECÍLIA...

Els músics que formen part de la Banda de l’Agrupació Musical Santa Cecília d´Ador han escollit recentment Manuel Godoy com a nou director titular de la mateixa, després que el director anterior, Ramon Garcia i Soler, decidira tancar una llarga etapa d’onze anys al seu capdavant.

La junta directiva ha informat que, sense haver obert cap convocatòria, la societat ha rebut molts currículums i propostes de directors interessats en dirigir la banda de l´Agrupació.

Tres van ser els aspirants que van optar a la direcció de la banda, dels quals un va declinar l’oferta i els altres dos van realitzar, per un període de tres mesos cadascun, els assatjos previs al concert extraordinari que finalment realitzaren.

Així doncs, després d’haver realitzat els seus respectius concerts, els músics de la banda , han decidit per unanimitat contractar com a director musical de l’Agrupació Musical Santa Cecília d´Ador Manuel Godoy, el qual es presentarà a tota la societat en el concert que es realitzarà amb motiu del Mig Any Fester de la població.

Aquesta el·lecció naix amb la intenció de començar una nova etapa que faça evolucionar i augmentar el nivell de la banda i amb la perspectiva de realitzar nous projectes.

La nova direcció (El nou director)

Nascut a Bunyol i resident a Gandia des de fa més de disset anys, es va formar a la Societat Musical l’Artística de Bunyol. Finalitzà els estudis superiors de clarinet al Conservatori Superior de València. Ha estat convidat a dirigir importants orquestres i bandes com l’Orquestra de la Costa Atlàntica de Portugal, la Simfònica de Castelló, l’Orquestra de València, la Simfònica de Còrdova, la Simfònica d’Extremadura, la Jove Orquestra Nacional d’Espanya (JONDE), la Banda Municipal de Palma de Mallorca, la banda professional del Conservatori Municipal de Barcelona, la Banda Municipal de Barcelona, l’Orquestra de Vents de la Policia de París i l’Orquestra Simfònica de la Valldigna.

Col·labora habitualment com a director intern d’òpera amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana al Palau de Les Arts on ha participat en les produccions Simon Boccanegra i Aïda (G. Verdi), L’elisir d’amore (G. Donizetti) i Turandot (G. Puccini). També ha pres part en l’enregistrament d’un disc compacte quan Zubin Mehta n’era el director titular.

Ha rebut nombrosos premis entre els quals destaquen el concedit per Mans Unides a la composició escolar, primer premi absolut de direcció d’orquestra Ville d’Avray (París), primer premi absolut a Portugal i segon premi i premi especial del públic al Concurs Internacional de direcció de Còrdova. També ha estat designat membre del jurat del Certamen Internacional de bandes d’Altea.

És professor d’ensenyament secundari a l’IES Gregori Maians d’Oliva. Aquest vincle entre el món professional i pedagògic li ha permés col·laborar en projectes com El reino de Nold amb l’Orquestra de Còrdova i el músic/narrador Reynold Cárdenas; o Pelleas i Melisande amb l’Orquestra d’Extremadura i l’actriu/narradora Belén Otxotorena. Ha estat director titular de les bandes d’ Alborache, Camporrobles, Montroi i San Antonio, on ha obtingut diversos guardons nacionals i internacionals als certàmens de Múrcia, Altea, Alginet, la Sénia i CIBM de València, entre d’altres. Actualment compagina la seua tasca docent amb la titularitat de la direcció artística de la SIUM de Montserrat i director associat de l’Orquestra de cambra Jean-Louis Petit de París, on ha dirigit el Rèquiem de Mozart a l’església de La Madeleine de París.

Deja un comentario