Home EDICIONS LOCALS COMUNITAT VALENCIANA Magistral posada en escena de Matthieu Sagglio a Montserrat

Els nombrosos espectadors que van abarrotar ahir a la nit la Plaça de l’Església de Montserrat van assistir a un concert peculiar. El violoncel·lista francès Matthieu Sagglio es va guanyar al públic amb l’ús d’efectes sonors, que van aconseguir entre els presents la sensació d’assistir a una actuació protagonitzada per un grup de violoncels. Sagglio també es va ficar als presents a la butxaca gràcies al seu caràcter i a la manera de presentar cadascun dels seus temes.

L’instrumentista francès va interpretar en la segona jornada de la SIMC de Montserrat el seu espectacle Cello Solo, un projecte musical centrat al voltant del violoncel, que combina la tradició clàssica amb sons i ritmes de diferents llocs del món; una barreja d’estils que representen emocions tan dispars com l’amor o la mort. Però sens dubte, el que va fer que aconseguira les ovacions més destacables de la nit va ser la destresa amb el maneig del sampler, un aparell que li permet gravar una seqüència en directe sobre la qual es solapen les posteriors notes per harmonitzar i donar amplitud als temes. Amb això, l’innovador músic va aconseguir crear l’efecte de diversos violoncels tocant al mateix temps.

L’espectacle va aconseguir contagiar als oients de les diferents emocions que representaven les peces que va interpretar. El seu estil, peculiar, i la seva manera de saber controlar la situació va enlluernar als montserratins i visitants que van omplir, com a l’anterior nit, la Plaça de l’Església. El mateix Sagglio es va encarregar de presentar-se i explicar les peces durant el concert. De fet, el francès va comptar diferents anècdotes i històries de la seva vida relacionades amb l’origen dels temes. La seva retòrica, dolç i poètica, va acabar per fascinar els presents. El violoncel·lista va marxar de Montserrat molt content i va rebre innombrables felicitacions.

MÉS INFO

Deja un comentario