Home CERTAMENES Llíria es convertix en el centre de l’univers bandístic d’Iberoamèrica

congresodelliria_240_180El V Congrés Iberoamericà de Compositors, Directors i Arregladors de Bandes Simfòniques i Ensembles s’inaugurarà dissabte que ve a la localitat edetana

Llíria acollirà des de dissabte que ve, dia 13, i fins al 17 de juliol el V Congrés Iberoamericà de Compositors, Directors i Arregladors de Bandes Simfòniques i Ensembles. Més de 300 professionals de la música participaran com a congressistes en esta trobada que pretén servir per a intercanviar experiències i actuar en conjunt per a potenciar i promocionar l’univers bandístic als països iberoamericans.

La jornada inaugural s’iniciarà el dissabte amb una cercavila de les bandes juvenils de la Primitiva i la Unió Musical de Llíria, acompanyades per les seues dames de la música, fins a la plaça Major. Enfront de Ca la Vila, i partir de les 21 hores se celebrarà l’acte protocol·lari d’obertura del congrés que té com a presidenta d’honor a Sa majestat la Reina.

L’alcalde de Llíria, Manuel Izquierdo, ha destacat que “esta trobada excepcional torna a situar una vegada més a la nostra ciutat com un referent mundial de la música, per la qual cosa representa tot un orgull albergar una iniciativa cultural que ens dóna la possibilitat d’escoltar a importants entitats musicals, a més de treballar en la potenciació de l’àmbit bandístic”.

Activitats
En l’esdeveniment es realitzaran un total d’11 concerts gratuïts oferits per bandes de reconegut prestigi a la Comunitat Valenciana i una agrupació de Portugal. En estes actuacions s’interpretaran més de 80 obres, de les quals 30 seran estrenes absolutes per a l’ocasió, compostes majoritàriament per autors valencians i espanyols. Tots estos concerts estaran dirigits per 40 directors de països iberoamericans, Alemanya, Suïssa, Hongria, Bèlgica, Estats Units i també del continent asiàtic.

Les jornades també comptaran amb 11 conferències, tres taules redones amb la participació de directors i compositors, i en paral·lel al congrés, es desenrotllarà el Festival Fringe, en el que se celebraran diverses activitats, entre les que cal destacar la de futura associació de músics professionals de bandes municipals d’Espanya (AMProBand), a més d’altres actes lúdics i musicals.

L’Ajuntament de Llíria ha organitzat este congrés amb la col·laboració de la Generalitat, la Diputació de València, la Banda Primitiva i la Unió Musical de Llíria, així com moltes altres entitats, empreses i músics que han donat també el seu suport a este important esdeveniment.

Congrés

[sam id=”22″ codes=”true”]

Deja un comentario