Home INTERNACIONAL CIBM Valencia Les grans bandes de música demanen canvis en el Certamen de València

El diputat autonòmic de Compromís, Paco Garcia Latorre, ha coordinat la reunió celebrada entre les sis grans societats musicals valencianes, l’alcalde de València, Joan Ribó, i la regidora de Cultura, Glòria Tello, amb el propòsit de rellançar el Certamen Internacional de Bandes de Música. “L’objectiu final és que el Certamen recupere el seu protagonisme com a cita musical mundial”, ha explicat Garcia Latorre.  

El Certamen Internacional de Bandes de Música (CIBM) ha sigut un gran esdeveniment cultural que ha reunit un gran nombre de bandes de música provinents de tot arreu. “La Unió i La Primitiva de Llíria, La Armónica i La Artística de Buñol, així com La Santa Cecilia i L’Ateneu de Cullera, les sis societats valencianes més importants de l’àmbit bandístic, han tingut en aquesta reunió un primer contacte amb la nova corporació municipal. Han pogut traslladar les seues inquietuds respecte del CIBM i, en concret, d’allò que fa referència a la Secció d’Honor”.

Segons Garcia, “històricament, aquestes grans societats han tingut una presència molt important i han desenvolupat un paper molt actiu en la projecció i impuls d’aquest Certamen que es desenvolupa dins de la programació de la Fira de Juliol del cap i casal. Un esdeveniment que, en l’última dècada, ha perdut força per les limitacions introduïdes en les bases del concurs, que ara se celebra al Palau de la Música, fet que ha afectat sobretot a les grans bandes, que veuen limitat l’aforament de públic assistent. A més, el Certamen no ha comptat amb un seguiment informatiu i mediàtic com pertoca i molt menys després del tancament de RTVV, entre altres qüestions”.

Així, “les sis grans societats musicals s’han brindat a l’alcalde de València i a la regidora de Cultura per fer una reflexió i una petició compartida per tots els actors implicats en la preparació d’aquest Certamen: que tinga com a objectiu el seu rellançament. A més a més, han mostrat la seua disposició a col·laborar amb la nova corporació municipal per fer més atractiva aquesta cita bandística internacional”, ha afegit.
No obstant això, aquesta no és la primera reunió que el denominat ‘G6 bandístic’ valencià ha mantingut en els últims mesos, ja que fa poc es reuniren a Bunyol per posar en comú el malestar que, segons el seu parer, estan sofrint aquestes sis grans formacions bandístiques per un tracte de favor envers societats i agrupacions més menudes. En aquella reunió, també van eixir a debat els canvis del Certamen de València.

Ara, amb aquesta reunió amb la nova corporació del cap i casal, segons ha pogut saber La Veu, les sis bandes han plantejat que “cal obrir un debat entre l’FSMCV”, sempre “tenint en compte totes les bandes, però que passe per canviar les bases del CIBM i fer una comissió de treball de cara a la convocatòria de 2017 que treballe per canviar determinats punts d’aquesta com ara la prohibició que participe més d’una banda de les considerades grans (una de les sis que hem esmentat abans) en la Secció d’Honor o el fet de no poder participar l’any següent d’haver guanyat el Certamen”.

En aquesta reunió, també s’ha parlat del canvi d’ubicació. El ‘G6’ vol recuperar la plaça de bous, almenys per a la Secció d’Honor, per diversos motius. Primer, “per ser un lloc cèntric i propici per poder fer altres activitats suplementàries que conviden la població a participar en el Certamen i que no quede com una cosa només de les bandes i els seus seguidors”. En eixe sentit, tampoc no es descarta afegir desfilades, com es feien antigament, des de la plaça de l’Ajuntament fins la plaça de bous.

Finalment, “per part de l’Ajuntament de València, s’han rebut amb molt d’interès aquestes reflexions, les quals coincideixen amb la nova línia d’apertura i dinamització que el govern local i, concretament, la regidoria de Cultura vol imprimir a l’àrea per fer més participatives aquestes cites i apropar molt més aquest Certamen a la ciutadania, tant a la que viu en la ciutat com a la que ve a gaudir d’aquest”, ha conclòs el diputat de Compromís, Paco Garcia Latorre.

Fuente: http://www.laveupv.com/noticia/20481/les-grans-bandes-de-musica-demanen-canvis-en-el-certamen-de-valencia

Deja un comentario