Home EDICIONS LOCALS COMUNITAT VALENCIANA L’ATENEU ENCETA L’ANY NOU AMB EL CONCERT DE CAP D’ANY EN HOMENATGE...

 

COCENTAINALa cita musical comptarà amb la col·laboració de l’alumnat d’iniciació de l’Escola de Música José Insa Martínez i tindrà una part dedicada als més menuts

 La Societat Ateneu Musical de Cocentaina celebra el XVIIé Concert de Cap d’Any en Homenatge al soci el dissabte, dia 9 de gener de 2016 a les 19.00h al Centre Cultural El Teular de Cocentaina. L’Ateneu començarà l’any 2016 fent música amb un programa en el què col·laborarà l’alumnat d’iniciació de l’Escola de Música José Insa Martínez per formar part d’una de les peces que s’interpretaran en el concert.

El programa constarà de dues parts ben diferenciades: en un primer lloc, a la primera meitat del concert, l’Ateneu interpretarà Marcha Turca de Wolfgang Amadeus Mozart, una peça agradable a la vegada que coneguda per obrir boca i treure els somriures dels més menuts. En segon lloc, la banda interpretarà El valiente soldadito de plomo de Keith Amos, conte infantil per a narrador i banda. En aquesta ocasió, la banda comptarà amb la veu de Pere Beltrán per contar-nos les aventures del xicotet soldadet de plom pels mons que visita. Tempestes a la mar mentre navega en un vaixell, donyets i molts més personatges que faran als assistents traslladar-se a la seua infància i als xiquets i xiquetes gaudir de la música d’una forma diferent. Serà en aquesta peça on col·laborarà l’alumnat d’iniciació deixant bocabadats a tots els assistents.

A la segona part, l’Ateneu tirarà mà dels grans clàssics que ens transporten als grans salons de ball de Viena per gaudir dels millors valsos i les més ràpides polques. Rosas del sur de Johan Strauss obrirà la segona meitat del programa amb elegància i subtilesa. En segon lloc, Trisch-Trasch Polca, també de Johan Strauss ha sigut la polca elegida en aquesta ocasió pel seu to burlesc i delicat. Per finalitzar la segona part i el concert, l’Ateneu interpretarà una de les joies musicals més valorades, una peça senzilla però alhora difícil, el Bolero de Maurice Ravel amb el constant ritme de la caixa i els acompanyaments que deixen el protagonisme als distints instruments solistes de la peça que van apareixent per acabar amb un espectacular i triomfal fort final.

En definitiva, la Societat Ateneu Musical de Cocentaina ha preparat aquest programa per a que tots els de casa, grans i menuts, gaudisquen de la il·lusió després de les festes de Nadal i dels Reis però també que es divertisquen amb la música encetant així un any ple d’activitats, de projectes i de música.

 

 

 

Deja un comentario