Home Compositores La Vall arrasa als Premis Euterpe de la federació de bandes

Enrique Alborch rep el Premi Euterpe per la composició 'Júlia'. Fou alhora qui dirigí la gravació del CD 'Amadaràs' també guardonatQuatre de quatre. Les quatre nominacions que des de la Vall d’Albaida havien arribat als XVII Premis Euterpe de la Federació de Societats Musicals en tornen amb premi sota el braç.

En la categoria d’investigació musical, l’historiador d’Albaida Abel Soler ha estat premiat pel llibre ‘La Música Vella’ sobre la Banda Primitiva d’Albaida ‘El Gamell’ i la història de la música albaidina des del segle XVI, presentat al concurs per aquesta banda; la categoria de producció musical ha reconegut el CD ‘Amadaràs’ enregistrat el mes d’octubre passat per la banda Unió Musical Benicadell amb motiu del 150 aniversari; i en la secció de creació musical el premi ha estat per a la marxa cristiana ‘Júlia’ d’Enrique Alborch, inclòs en el disc ‘Amadaràs’ totes les peces del qual són d’aquest compositor i director de Castelló de Rugat. La quarta de les categories a què s’optava des de la comarca, la del premi a la dedicació, ha reconegut la trajectòria del músic d’Alfarrasí nascut el 1931 Federico Calabuig.

La cloenda de la gala de lliurament, celebrada a Cullera, ha tingut també so de la Vall d’Albaida, amb l’estrena del pasdoble ‘Goiri’, del compositor d’Atzeneta d’Albaida Ramon Garcia i Soler, una peça dedicada a Ignacio Goirigolzarri, president de Bankia, qui ha rebut el Premi Euterpe Extraordinari.

Deja un comentario