Home CERTAMENES La Societat Musical d’Alzira, ‘Personalitat del Festival’ en el 15 aniversari de...

Captura de pantalla 2016-06-22 a les 13.24.30Fuente: http://www.laveupv.com/noticia/20669/%20la-societat-musical-dalzira-personalitat-del-festival-en-el-15-aniversari-de-lsbalz
Alzira torna a ser punt de referència del metall. L’Spanish Brass Alzira (SBALZ) està de celebració en arribar a la 15a edició del festival, curs i concurs, tot plegat al voltant de la música per a instruments de vent-metall. L’edició d’enguanycompta amb canvis, com per exemple les diferents ubicacions dels concerts i, a més a més, retorns al festival com el cas dels Belgian Brass “el grup que més ens impressionà” del seu pas per Alzira, com reconeixien els Spanish Brass fa uns mesos a La Veu, i repetiren fa uns dies en la roda de premsa de presentació del festival.

L’SBALZ manté les diferents vessants que el defineixen: interpretativa a través dels 9 concerts, educativa a través dels cursos paral·lels amb els professors internacionals i creativa a través del concurs de composició. Així mateix, el guardó que reconeix com a ‘Personalitat del Festival’ enguany recau en un dels col·laboradors indispensables, com destacà Diego Gómez, l’alcalde d’Alzira,  “la nostra Societat Musical és mereixedora del reconeixement que se li fa, no només pel treball en l’organització del festival amb la cessió de locals per a classes i l’assistència tècnica per ajudar a l’organització en diferents aspectes, sinó, sobretot, per la gran tasca realitzada envers l’educació i la cultura musical de tota la població alzirenya”. En eixe sentit el president de l’SMA, Camilo Mascarell, reconeixia en declaracions a aquest diari que aquest guardo “és el reconeixement a la tasca feta durant tots aquests anys”, per la seua “implicació organitzativa  en el projecte” de l’SBALZ, “un festival referent del metall a tot el territori”, i que a més de l’espectacle que s’ofereix a la ciutadania  “ha contribuït perquè els professionals i els alumnes es  beneficien de poder compartir experiències amb els instrumentistes que han passat pel festival”, explica Mascarell, qui destacà en la presentació que “els cinc dies de Festival, la Societat Musical d’Alzira és Spanish Brass Alzira”. Amb agraïment pel reconeixement, des de la societat musical “esperen estar molts anys més col·laborant amb l’organització”.

Un punt de referència i encontre del metall

El festival, explicà Inda Bonet dels Spanish Brass, “s’ha consolidat com un dels festivals per a metalls més importants del País, sent un punt de referència i d’encontre de la música de metall. Manté les classes adreçades als estudiants i instrumentistes de vent-metall, on comptaran a banda dels components del quintet valencià amb professors com Manu Mellaerts, Steve Devolver, Frank Pulcini i Luís González (trompetistes), Rik Vercruysse, Jean-Pierre Cénédèse i Javier Bonet (trompistes), Jan Smets, Bruno Flahou, Carlos Gil i Chema Borrás (trombonistes), i Stephan Vanaerode, Vicente López i Thierry Thibault (tubistes).

Sens dubte un dels moments més especials serà el concert on s’interpreten les obres finalistes del concurs de composició, així com el concert de lliurament del premis. També cal destacar que enguany el compositor resident és el valencià José Sunyer i que el reconeixement recau, com ja s’ha informat, en la Societat Musical d’Alzira.

Tot i que podeu veure amb detall l’horari i ubicació dels nou concerts d’aquesta 15a edició de l’SBALZ clicant sobre l’enllaç, destaquen entre les propostes el concert inaugural (28 de juny) amb els Epsylon, que també celebren 30 anys de trajectòria, amb els Spanish Brass, així com el retorn per al concert de cloenda (2 de juliol) dels Belgian Brass. Altres punts interessants seran el concert amb solistes, el quintet resident i la Banda simfònica de l’SM d’Alzira (1 de juliol) i el projecte de l’European Brass Orchestra sota la direcció de l’alcasser Cristóbal Soler (29 de juny).

Deja un comentario