Home EDICIONS LOCALS COMUNITAT VALENCIANA LA S.I.U.M. DE MONTSERRAT AL 12 FESTIVAL INTERNACIONAL DE BANDES DE MÚSICA...

Montserrat, un poble de músics que traspassa fronteres

Entre els pròxims dies 20 i 22 de novembre el municipi de Loures, Portugal, celebrarà la 12a edició del Festival Internacional de Bandes de Música Filharmònica en el seu Pavelló de la Pau i l’Amistat.
En aquesta trobada hi participaran onze formacions entre les quals es troba la Banda de la Societat Instructiva Unió Musical de Montserrat (València).

Al municipi lusità es desplaçaran 90 músics dels 120 que componen aquesta banda, acompanyats per un nombrós grup de simpatitzants, així com per una representació del govern municipal.

Aquest Festival es va establir com un espai propici per dignificar i promocionar la pràctica musical, la difusió i el reconeixement de la feina realitzada per bandes de música de músics aficionats, en un ambient propici per a la interacció i l’intercanvi d’experiències entre els participants, així com la promoció de la producció musical portuguesa per aquestes formacions.

Encara que la primera edició del Festival va ser el 1989, i hi ha hagut una aturada de tretze anys, ara ressorgeix amb esperit renovat i amplitud d’horitzons, ja que han obert la participació a bandes de tot Europa.

El clarinetista i montserrater Joan Ferrer, que va participar en la reunió Internacional de Clarinet, Marcos Romao dos Reis, que es va celebrar al juliol d’aquest any, va ser qui va cridar l’atenció sobre la banda riberenca i les possibilitats de ser convidada a participar en el Festival Internacional de Bandes de Música Filharmònica 2015 de Loures.

La banda de la SIUM de Montserrat dirigida pel seu mestre Manuel Godoy (guanyador del Primer Premi del Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra de la Costa Atlàntica a Portugal, 2015), serà l’encarregada de clausurar el festival interpretant obres com el pasdoble Suspiros de España, una selecció de la Suite de Jazz número 2 de Xostakóvitx, la Fantasia Espanyola (Hispània) d’Oscar Navarro, la marxa mora d’Amando Blanquer Tarde de Abril i l’obra Cassiopeia del compositor lusità Carlos Marques.

Montserrat, població coneguda com a terra de músics, serà una digna ambaixadora de la cultura musical valenciana.

Deja un comentario