Home Directores Jose Luis Civera, “in memoriam”

El Centre Instructiu d’Art i Cultura de la Vall d’Uixó homenatja el pròxim dilluns 26 de desembre a qui ha estat el nostre mestre en els últims 14 anys, José Luis Civera i Domínguez, i que ens va deixar de manera inesperada el passat 6 d’abril.

L’Edifici Cultural Leopoldo Peñarroja obrirà la seues portes el pròxim dilluns 26 de desembre per acollir el concert que el CIAC dedicarà al qui va ser el nostre director en els últims anys, José Luis Civera i Domínguez. Es preveu una vesprada molt especial i emotiva, ja que els músics i tots els socis i simpatitzants del CIAC hem acollit amb emoció aquest homenatge. Després d’una intensa vida professional dedicada a la docència i la direcció de bandes, José Luis, mestre del CIAC del 2002 al 2016, va aconseguir com a director titular de la banda simfònica de la nostra entitat els seus millors èxits bandístics. Però no només això, sinó que amb ell l’entitat ha aconseguit firmar una de les etapes més brillants de la seua història. Amb ell al capdavant, la banda simfònica ha aconseguit alguns primers premis en certàmens nacionals i internacionals, així com èxits en les gires que s’han realitzat per l’estat espanyol i també per l’estranger.

L’homenatge consistirà en un concert preparat amb molta estima per la banda simfònica juntament amb el seu director titular actual, Gaspar Sanchis. Totes les obres que s’interpretaran en este concert tenen un significat especial, tant per a la banda del CIAC com per al director homenatjat. Així, el repertori consisteix en el pas-doble “Puenteareas” de R.Sotullo (primer pas-doble amb el que el mestre Civera debutà amb la banda simfònica del CIAC); el “Danzón número 2”, d’A.Marquez; l’obertura composada pel mateix Civera “El parque de la Cruz”, i tres peces més també amb un intens significat: el pas-doble “Cielo Andaluz”, de P.Marquina, “Praise Jerusalem”, d’A.Reed i, sobretot, el pas-doble “A mi madre”, de R.Baños, i que donat el que suposa per als músics i José Luis serà dirigit pel seu germà, també director de banda, Juan Carlos Civera. Al concert homenatge també s’ha sumat l’Ajuntament de la Vall d’Uixó i diverses associacions valleres que volen mostrar el seu agraïment per tot el que va fer per la nostra societat.

Per a la família del CIAC, la figura del Mestre transcendeix a la música. És per això que l’homenatge no només consistirà d’una part musical, sinó també d’una altra més personal. Durant el transcurs de l’acte es projectaran diferents vídeos on els músics recorden la seua figura i es produirà alguna que altra sorpresa que, de ben segur, provocaran moments molt emotius entre el públic assistent. A més, la Junta Directiva del CIAC, en nom de tots els que en formen part, farà entrega a la família de José Luis d’una sèrie de detalls que només volen ser un intent de retornar tot el treball, la passió i la generositat que ell sempre va tindre per l’entitat i la gent que en formem part.

Des del CIAC de la Vall d’Uixó volem convidar a tots els socis, simpatitzants i amants de la bona música a aquest concert especial en memòria de José Luis, que tants èxits artístics i personals ha aconseguit en aquesta i per aquesta societat.

“in memoriam”, MESTRE

Deja un comentario