Home EDICIONS INTERNACIONALS José Cháfer estrena a Texas el concert per a trompeta i banda...

Aquest divendres en la 43a Conferència Internacional Anual de la Trompeta a San Antonio (Texas)

El compositor ontinyentí Saül Gómez Soler estrena divendres que ve, 1 de juny, a San Antonio (Texas) el seu concert per a trompeta i banda ‘Spices’, obra que es presentarà en la 43a Conferència Internacional Anual de la Trompeta i que tocarà el trompetista de l’Olleria José Cháfer, a qui està dedicada la peça.

Saül Gómez i Soler

La Conferència Internacional Anual de la Trompeta és una trobada que, sota el lema ‘Des del cor de Texas’, reuneix artistes i intèrprets de tot el món que participen en un programa de concerts, conferències, estrenes i classes magistrals.

Divendres, Cháfer estrenarà ‘Spices’ amb la banda de la U.S. Air Band of the West, un concert per a trompeta solista i banda simfònica organitzat en diferents seccions que fan referència a l’univers gustatiu representat per combinacions de diferents espècies que estimulen aquest sentit.

Per aconseguir-ho, Saül Gómez utilitza diferents elements. Després d’una ‘suggerent’ obertura (Estimulant els sentits), el compositor descobreix, a través del seu llenguatge musical, els encants d’algunes espècies: la menta fresca o fresh mint (una alenada d’aire fresc per al nostre paladar i sentit); el sucre i canyella o ‘sugar and cinnamon’ (aquest moment dolç que defineix els bons moments); el ‘chilli pepper’ (una aventura a una experiència sensorial explosiva, t’atreveixes a provar-ho?) i el ‘peppermint’, la frescor de l’herba fresca, que ens inunda de nou amb la seua aroma envoltant i d’herbes.

Gómez explica, en un comunicat, que aquesta creació ‘ha estat fruit d’un treball intens al costat del trompetista José Cháfer i que ha donat com a resultat una composició plena de detalls i sensacions en què l’oient assaborirà una música plena de contrastos’. ’Per a mi és un gran orgull que un músic de tant nivell com José Cháfer siga l’ambaixador de la meua música en aquesta trobada internacional’.

Deja un comentario