Home EDICIONS NACIONALS CATALUNYA Fem Banda 2016

fembandalogoDesprés de 101 anys de tradició musical en la nostra ciutat, l’any 2004 l’Ajuntament de Lleida apostà per atansar la música de qualitat a tots els públics i ho féu a través de la música de banda.

Les festes de tardor d’aquest any presencien la creació del 1r Festival Fem Banda “Germans Roig i Torné”. Des d’aleshores ençà hem pogut assaborir la música en directe i hem gaudit de la possibilitat d’ escoltar a la nostra ciutat les millors bandes de música d’arreu de l’Estat.

Des del primer moment, la iniciativa tingué molt bona acollida i des de la Banda Municipal de Lleida (BML) hem col·laborat estretament en la seva organització en cadascuna de les edicions. Això ha comportat que, any rere any, el Festival esdevingués un espai de relacions socials molt important amb les nostres societats musicals veïnes. L’any 2015 el festival fa un pas endavant, coincidint amb la celebració del nostre Centenari; el Fem Banda s’internacionalitza amb un gran èxit, rebent músics de l’estat espanyol i arreu d’Europa. És per això que la BML com a membre de la WASBE, Associació Mundial de Bandes Simfòniques, us convida al Fem Banda Festival Internacional de Bandes de Música de Lleida que es durà a terme del 30 de Juny al 3 de Juliol de 2016.

El Fem Banda 2016 comptarà amb un Concurs de Bandes Simfòniques en el marc de l’Auditori Enric Granados i un Concurs de Marching Bands que es desenvoluparà als Camps Elisis.La temporada musical 2015-2016 ve marcada pel centenari de la mort del compositor lleidatà més il·lustre, el pianista Enric Granados, mort en l’enfonsament del vaixell Sussex durant la primera guerra mundial. La nostra ciutat li ret homenatge en múltiples esdeveniments i, evidentment, el nostre festival no en podia restar al marge, essent la seva figura central en el nostre festival.

A més a més, les Bandes de conservatoris, escoles de música i entitats culturals també gaudiran del seu espai propi en el marc del Festival, on totes les bandes podran participar-hi obertament.

La ciutat de Lleida, amb la seva situació geogràfica estratègica, es presenta com un veritable reclam turístic internacional, atès que es troba a tocar de la cosmopolita Barcelona i del romànic del Pirineu.

Aconseguir que el Fem Banda esdevingui el referent a nivell de Catalunya en música de banda és un repte que ens il·lusiona i ens motiva a seguir organitzant aquest esdeveniment amb el màxim rigor i professionalitat.

Us hi esperem!

Comissió Organitzadora Fem Banda

Deja un comentario