Home CERTAMENES El quintet Cuesta estrena les obres premiades al concurs de composició de...

El quintet Cuesta estrena les obres premiades al concurs de composició de Montserrat

La XXXV Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat va prosseguir ahir a la nit amb la celebració de la seua tercera jornada de concerts. El prestigiós Quintet de Vent Cuesta va ser l’encarregat de encisar al públic present a la plaça de l’Església amb dues parts totalment diferents. Una primera en què van estrenar les obres premiades en les edicions de 2013 i 2014 del Concurs de Composició Salvador Seguí de Montserrat i una segona en què els cinc músics valencians van fer un gest de complicitat a la música francesa.

Molts dels assistents, coneixedors de la gran qualitat i prestigi dels músics de quintet Cuesta, sabien que la d’ahir no anava a ser una actuació habitual. La formació valenciana va interpretar un programa exclusiu per a la nit montserratera. La primer part va ser molt emotiva, ja que el grup va estrenar per als veïns les dues obres guanyadores de les edicions de 2013 i 2014 del concurs de composició local. En primer lloc va sonar el Quintet de Vent del corunyès Juan Durán, mentre que poc després va ser el torn de l’obra Ramoscare, composta pel riolense José Luis Escrivà.

Per a la segona part, els valencians van proposar un viatge per la música francesa. En primer lloc van interpretar una sonata per a flauta, oboè, clarinet i piano. Finalment, els Costa es van acomiadar amb la peça Sextour del compositor Francis Poulenc.

Els novaiorquesos Mivos arriben a Montserrat

La Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat acull aquesta nit el debut, i no només a Montserrat sinó a tota Espanya, del quartet americà Mivos Quartet. Es tracta d’un dels conjunts de nova música més atrevits i ferotges dels Estats Units” (segons The Chicago Reader), que interpretarà obres de compositors contemporanis i nova música destinada a públics diferents. El quartet està format pels violinistes Joshua Modney, Olivia De Prato i Victor Lowrie, a més de per Mariel Roberts al cello. Tots ells porten un gran nombre de concerts a l’esquena per tots els Estats Units, Mèxic, la Xina o països europeus com Alemanya, Suïssa o Itàlia. El seu debut a Espanya, com no, s’efectua aquesta nit a Montserrat.

Deja un comentario