Home CERTAMENES El grup Alxarq homenatja Paco de Lucía a Montserrat

Montserrat va acollir ahir a la nit el segon dia de concerts a la plaça de l’Església. El nombrós públic que es va citar davant l’escenari de la SIMC va https://i2.wp.com/simc.montserrat.es/wp-content/uploads/2015/07/P1130520.jpg?resize=390%2C293gaudir d’una vetllada diferent de la de dilluns, amb una primera part lírica amb el tenor Mario Cerdà i una segona amb molt de ritme de la mà dels percussionistes d’Alxarq Percussió.

 

La lírica sempre és benvinguda en els municipis de la comarca i Montserrat ho va agrair. A més del plat fort, programat per al dissabte amb l’òpera Dido i Enees, els montserraters van gaudir ahir, tant els que van assistir a la plaça com els que van seguir el concert per la televisió local, de la veu de Mario Cerdà. El tenor, guardonat per la SIMC per la seua gran actuació al Concurs de Cant d’Elda, va estar en tot moment acompanyat pel pianista valencià José Ramón Martín. Tots dos van deixar espurnes de la seua qualitat i van ser reconeguts pel públic, content de tornar a gaudir de la lírica.

 

Després de l’actuació vocal el festival va canviar completament de registre, ja que els encarregats de tancar la nit van ser els tres components del grup de percussió Alxarq, els qui van actuar al festival com a premi a la victòria recollida en el concurs de música de cambra montserrater de l’any passat. El trident, format pels percussionistes Jesús Fenollosa, Carles Salvador i Miquel Mateu van completar una excepcional interpretació sobre l’escenari montserrater, utilitzant tot tipus d’instruments de budells, altres de làmines i caixons. A més, l’actuació dels joves intèrprets va comptar amb una agradable sorpresa, ja que la banda va convidar a pujar a l’estrada els percussionistes del grup Amores, Chapi i Àngel. Tots ells van realitzar un homenatge al mort i icona de la guitarra espanyola, l’andalús Paco de Lucía, emocionant els espectadors que van acomiadar els joves genis amb una eixordadora ovació.

 

El conegut quintet Costa actua aquesta nit

El festival montserrater prossegueix aquesta nit amb la tercera jornada de concerts. A partir de les 23 hores a la plaça de l’Església, els espectadors podran gaudir de l’actuació del conegut quintet de corda Cuesta, grup que estrenarà l’obra que va resultar guanyadora del XVII Concurs de Composició Savador Seguí. Aquest conjunt està compost per José Mª Sáez (Flauta), Jesús Fuster (Oboè), José Cerveró (Clarinet), Salvador Sanchís (fagot) i María Rubio Navarro (Trompa), tots ells músics formats al Conservatori Superior Joaquín Rodrigo de València i que han ampliat estudis en ciutats europees com Viena, París, Londres, Rotterdam o Freiburg. En l’actualitat compaginen les activitats del grup amb la docència al Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València o amb la seua tasca com a solistes de les orquestres d’aquesta ciutat. Com a formació han ofert concerts a la Comunitat Valenciana i la resta d’Espanya, així com a Anglaterra, Països Baixos, França, Itàlia, Alemanya, Romania, Macedònia i Veneçuela.

Deja un comentario