Home Solistas De Castelló de la Ribera a Berlín

El castelloner Javier Sala Pla, obté una plaça d’academista a la prestigiosa “Staatskapelle” de Berlín el director titular de la qual és Daniel Barenboim (actual director musical del teatro allà Scalla de Milan, director musical de l’orquestra filharmònica de Chicago, entre daltres)  amb una duració de dos anys en la que compartirà escenari amb prestigiosos músics components de la “Staatskapelle”.

A banda de formar part de l’orquestra com “un component més” en les seues paraules; rebrà classes dels solistes de trompeta d’aquesta per tal de preparar les audicions per a places de llocs fixes de treball.

El seu objectiu a l’acadèmia és poder agafar al llarg d’aquests dos anys experiència tocant i rebent classes i tot açò amb suport econòmic en concepte de beca.

Recordem que Javier ja va rebre diferents premis a millor intèrpret jove al concurs nacional de joves intèrprets de Xàtiva, Llíria, Villena, Rotglà i Corberà…  Posteriorment ha format part de la “JONDE” (JOVE ORQUESTRA NACIONAL D’ESPANYA) i la “EUYO” (EUROPEAN YOUTH ORCHESTRA), Després de començar els seus estudis superiors de música al conservatori de Saragossa es va traslladar a al “Hochschule für Musik Hanns Eisler de Berlín” on porta rebent classe els últims dos anys en els que ha estat realitzant diferents audicions i proves.

Per accedir a aquesta plaça va començar tocant amb 58 músics més d’arreu del món el 1r moviment del concert per a trompeta de Joseph Haydn, del que només 12 persones passaren la prova.

Per al “segon acte” es tocaren diferents “solos” d’orquestra fins arribar a quedar-ne només 3; l’última prova, els va reunir tots 3  dalt de l’escenari, i anaren tocant diferents peces en ordre aleatori, de manera que pogueren ser els primers en interpretar l’obra i a la vegada escoltar com ho feien els seus companys.

Tots coneguem qui va ser el millor.

El nostre jove músic va fent el seu camí, des d’ací li desitgem la millor de les sorts; fruit del seu esforç i constància ha arribat fins on està, i coneguent-lo, estem convençuts que no va a parar-se en aquest punt.

Ara, a gaudir de les coses ben fetes i a aprendre de tot el que l’envolta; els joves interprets de Castelló ja tenen un mirall on reflectir-se.

Font: http://www.elmiragall.org/noticia/411/el-castelloner-javier-sala-obte-una-placa-dacademista-a-berlin#prettyPhoto

Deja un comentario