Home EDICIONS LOCALS COMUNITAT VALENCIANA Bandes al Mestalla o publicitat als nous Videomarcadors

2014_08_28_bandesPrimer el negoci, després el sentiment i la singularitat d’un poble. Un dels elements diferenciadors del camp de futbol de Mestalla era la desfilada de les bandes de música valencianes abans de començar un partit i en el descans dels partits de lliga, un esdeveniment que amb la retransmissió dels partits per televisió era un aparador de les tradicions més arrelades del País Valencià per a tothom.

Però ara, el València CF, sense una reunió del club i de la FSMCV, ha decidit eliminar la desfilada, per a “evitar danys a la gespa” i perquè tapen la publicitat al desfilar. També ha decidit que el paper de les bandes serà rebre l’equip a l’avinguda de Suècia, actuar en la Fan Zone i després asseure’s en la graderia.

El president de la FSMCV en el seu Facebok deia el següent:

“El màrqueting tracta de trobar i potenciar elements diferenciadors de la proposta de valor al mercat d’un negoci o activitat. Les actuacions de les Bandes de Música a Mestalla eren un element diferenciador a nivell mundial de l’espectacle esportiu en els partits del València C.F. a casa. Cadascú que traga les seues conclusions”.

La primera banda afectada per la mesura és La Unió de Quart de Poblet que ja ha mostrat la seua indignació en un post en el seu web.

En aquest post la banda deixa clar que no actuarà en el primer partit d’aquest divendres on el València CF juga contra el Màlaga:

NO PODEM ACTUAR A LA GESPA DE MESTALLA Dissabte passat 23 d’agost, l’encarregat de Bandes de Música a Mestalla Antonio Renart, ens comunicava que les Bandes de Música ja no actuaràn en la Gespa de l’estadi valencianista abans del començament de cada partit. Per tant, ens veiem en la trista obligació de comunicar-vos que divendres que ve 29 d’agost La Unió de Quart de Poblet no actuarem a Mestalla tal com estava previst en el partit de lliga que enfrontarà al VCF amb el Màlaga. Amb aquesta decisió es trenca amb una tradició que dura ja 20 anys i que constituia un esdeveniment diferenciador dins del panorama futbolistic mundial. Ja s’havia patit un canvi quan es va restar protagonisme a les bandes i es va decidir que aquestes no actuaren en el descans dels partits i ho feren solament abans del començament dels mateixos. Ara s’acaba amb una tradició que agradava i omplia d’orgull a la majoria dels aficionats valencianistes. Ens agrada parlar del fenomen diferenciador que signifiquen les bandes de música a la Comunitat Valenciana. Tenim el 50% de les bandes de música que existeixen a Espanya, tenim practicament una banda com a mínim en cada municipi de la Comunitat, ens enorgulleix veure a les Bandes desfilant per un estadi de futbol i que es veja a tot el món cada vegada que es retransmet un partit de fútbol a través de la televisió, és algo nostre, que ens identifica i ens diferencia, algo únic, algo Valencià i autèntic, i ara, ho perdem …. El dilluns 14 de gener de 2013 en la web nuestrasbandasdemusica.com es publicava una entrada amb el títol “300 Bandes de Música han desfilat en l’estadi de Mestalla” Vos la copiem ací al final perquè pugueu veure la importància i la dimensió del fenomen de les Bandes de Música a la Comunitat. Ens agradaria pensar que encara no està tot perdut, que encara estem a temps d’aconseguir que es torne cap arrere esta decisió. Volem alçar la veu per a intentar aconseguir-ho i no quedar-se amb la sensació de que un altra vegada no hem fet res per a intentar que no desaparega altra senya que ens identifica i que ens enorgulleix. AMUNT VALÈNCIA AMUNT LES BANDES DE MÚSICA VIU LA MÚSICA, VINE A LA UNIÓ DE QUART DE POBLET

Font http://www.laveupv.com.

Deja un comentario