Home Compositores A mort el compositor Pedro Joaquín Francés Sanjuán

2013_07_24_Pedro JoaquinA l’hospital d’Elda i desprès d’una llarga enfermetat ens ha deixat el mestre.

El Soterrar serà demà dia 25 de Juliol a les 9:30 en Beneixama

Des de www.radiobanda.com donem les nostres més sinceres condolències als seus familiars i a les persones del seu entorn més proper. Tot el sector musical Valencià està de dol. Que descansi en pau.

Pedro Joaquin Francés Sanjuan, Naix a Beneixama l’any 1951, on inicià la seva formació musical aprenent percussió a la Banda de la Societat Musical “La Pau” de Beneixama, amb Olegario Pastor Alcaraz, que n’era el director. Posteriorment, estudià percussió i piano en els Conservatoris de Villena i Alacant, i harmonia amb el compositor villener Luis Hernández Navarro. També assistí a cursos de direcció de Bernat Adam Ferrero i Pedro Pirfano, i a un de tècnica coral amb Ma. Ángeles López Ártiga.

Al 1972 va ser nomenat subdirector de la Societat Musical “La Pau”, amb responsabilitat sobre l’acadèmia de música de l’entitat, fins que al 1978 prengué la direcció de la banda de l’associació, càrrec que mantingué fins al 1991. Durant aquest període, ultra la seva tasca formativa d’un gran nombre de músics, organitzà i catalogà l’enorme arxiu musical de la societat i hi fundà i dirigí una Banda juvenil. A més, aconseguí que es creés a Beneixama una aula desplaçada del Conservatori de Villena.

Del 1993 al 1997 va ser el director de la Societat Musical “Ruperto Chapí” de Villena.

Ha estat director convidat de diverses bandes: municipal de Villena, Nova de Banyeres, Amigos de la Música de Jumilla, Unió Musical de Benidorm, banda de Caravaca de la Cruz, Ciudad de Asís d’Alacant, Unión Musical Biarense, Unió Musical de Muro, Ateneu Musical de la Vila Joiosa i l’Illa de Benidorm.

Pedro Joaquín Francés és autor de més de cinquanta composicions per a banda, música festera majoritàriament, premiada en diversos concursos (Alcoi, Benidorm, Bocairent, Callosa d’en Sarrià, Ontinyent…). Fundà l’Asociación de Compositores de Música de Moros y Cristianos i en l’actualitat (2007) n’és el tresorer [1]. Ha efectuat treballs d’investigació històrica i ha recopilat cançons i temes populars de músics de Beneixama.

Su cuerpo está ya en el Tanatorio de Villena y será enterrado mañana a las 9’30 horas en Beneixama.

Nuestras Bandas de Música se suma al dolor de la familia, y lamenta la pérdida de un gran compositor. Descanse en Paz.

Deja un comentario