Amors i vendetta a les Arts

0
2067
Una Lucrezia Borgia dual, basada en l’original de Donizetti, i llibret de Felice Romani, sobre el drama homònim de Victor Hugo i la fantàstica intemporalitat en el temps que, a l’escenari, Emilio Sagi ens trasllada per a descriure’ns la història dramàtica i filial entre Gennaro i Lucrezia Borgia, el dimecres 5 d’Abril a Les Arts.
La dualidat de mare i enverinadora queda un poc difussa, tot i el gran paper que Mariella Devia, tot i els seus 69 anys que compleix amb escreix, amb un catàleg de recusos important de la seva veu.
Gennaro, amb la veu de William Davenport, no acaba d’introduir-se al drama de manera total; la veu d’Alfonso d’Este, interpretada per Marko Mimica, sí ens introdueix clarament al drama i deixa constància del seu poder en l’escena i la història.
L’amistat i l’estima està molt ben representada en la veu de la valenciana Silvia Tro Santafe en el paper de Maffio Orsini, representant-nos als “castrati” en un personatge transvestit i les magnífiques veus de la gent que estudia i treballa al Centre Plácido Domingo (Liverotto – Fabián Lara, Vitellozzo – Andrés Sulbarán, Gazella – Alejandro López, Rustighello – Moisés Marín, Cubeta – Andrea Pellegrini, Astolfo – Michael Borth).
En la part orquestral, el mestre Fabio Biondi, sempre pendent de l’escena i l’orquestra, supera tots el xicotets desajustaments amb un cor i orquestra molt segura i molt més que correcta.
Un final més que brillant el de Mariella Devia, reconegut amb una pluja d’octavilles, en les que l’afició velenciana la reconeixia com la reina del Belcanto.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí